Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Canihua čokoládový dezert

Zdravé vaření: Canihua čokoládový dezert

Říká Vám něco canihua nebo kaniwa? Pokud ne, není se čemu divit. Jde totiž o u nás poměrně neznámou bezlepkovou obilovinu. Canihua je taková menší příbuzná quinoy, která má ale velmi podobnou výživovou hodnotu a její výhodou je, že na rozdíl od quinoy neobsahuje hořké saponiny, takže se nemusí dopředu namáčet ani zdlouhavě proplachovat.

Zdravé vaření: Canihua čokoládový dezert

Stejně jako quinoa, tak i canihua se hodí na přípravu slaných i sladkých jídel. Je skvělá jako příloha, či výživná kaše a dají se z ní připravit i fantastické dezerty. Tady je jeden extra čokoládový s jogurtem a malinami.

Suroviny na 4 skleničky (mističky):

  • 200 g canihuy
  • 300 ml ovesného mléka
  • hořká čokoláda 
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 150 g bílého sójového jogurtu
  • maliny

Postup:

1. Canihuu si propláchneme a dáme vařit do mléka na cca 20 minut. Osladíme půlkou sáčku vanilinového cukru a na závěr do canihuy přidáme tabulku hořké čokolády rozlámanou na kostičky a necháme ji rozpustit. Můžeme dosladit také jakýmkoliv sirupem. 

2. Čokoládovou směs rozdělíme do čtyř skleniček a ty dáme chladit do lednice alespoň na 20 minut. Poté si smícháme bílý jogurt s druhou polovinou vanilinového cukru a před podáváním jím dezert dozdobíme. Navrch dáme čerstvé maliny.

Tady je důkaz, že i dezert může být zdravý, canihua je totiž skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, proteinů a velkého množství železa :-)


nakupovat

Související zboží

všechny články

Přečtěte si

 

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám