Lékárna.cz

Pečeme domácí chleba

Pečeme domácí chleba
Sdílet

Pokud máte rádi křupavý chleba a nebaví vás každé ráno chodit pro čerstvý do pekárny, máme pro vás tipy na kvalitní chlebové směsi. Na své si přijdou i celiaci. Inspirujte se!

Domácí pečení

Dříve bylo naprosto normální péct si chleba doma. Dnes se nám to zdá možná nepředstavitelné a pracné. Přitom není sebemenší důvod k obavám. Upéct si domácí chleba není nijak složité a vyjde vás to levněji než když si ho koupíte v obchodě. Druhou výhodou je, že víte, co jíte a na stůj si dáte stoprocentně čerstvé pečivo, které navíc pohladí chuťové i čichové buňky.

Pečeme doma 

Domácí chleba můžete upéct v domácí pekárně nebo v troubě. Použijte buď  některý z tradičních receptů, anebo si usnadněte práci a sáhněte po ověřených chlebových směsích. Pečící směsi jsou velmi praktické, dobře se skladují a výborně chutnají.

Chleba do pár minut

Pokud nemáte doma domácí pekárnu, nezoufejte. Směs smíchejte podle návodu a chleba si upečte v troubě. V případě, že pekárnu vlastníte, nasypte směs spolu s vodou přímo do ní a pekárna se o vše postará. Když se bude pečící proces blížit ke konci, určitě to poznáte a začnou se vám sbíhat sliny, ta vůně je prostě neodolatelná!

Večer pečení nastavíte, ráno si pochutnáte

Většina domácích pekáren má noční režim - tj. když si dáte chléb péct večer, můžete ho ráno k snídani servírovat čerstvý a křupavý!

Domácí je prostě domácí

Chléb sice koupíte běžně v obchodě, ale domácí chléb je prostě domácí chléb. Tomu pocitu, že si ho upečete sami, té chuti a úžasné vůni se zkrátka a dobře nic nevyrovná. Domácí chléb vám rovněž vydrží déle čerství a křupavý.

Pečící směsi

Nabídka pečících směsí je opravdu pestrá. Na své si přijdou milovníci tradičního bílého, tmavého i bezlepkového pečiva. Pro gurmány doporučujeme dýňový chléb nebo bagetky. Pokud máte rádi celozrnné pečivo nebo různá semínka, doporučujeme se podívat po směsích s obsahem chia nebo slunečnicovými semínky. Některé směsi jsou rovněž obohaceny o lněnou nebo jablečnou vlákninu, pro vaše spokojené zažívání a střeva.

Grilovací sezónu zahajte vlastním pečivem

Venku se udělalo hezky a pomalu, ale jistě začíná grilovací sezóna. Co si takhle udělat domácí burger s vlastnoručně upečenou houstičkou? Mňam!

Mgr. Anna Jarošová

Mgr. Anna Jarošová

28. duben 2020
Máte dotaz k článku? Napište nám!

Přečtěte si také

Může mít překyselení organismu opravdu neblahý vliv na naše zdraví nebo jde o rozšířený mýtus podporovaný zastánci alkalických diet. Pomůžeme vám se v tomto tématu zorientovat.

více

Vysvětlíme vám, co je to pásový opar, proč se u nás objevuje a také poradíme, jak se tohoto onemocnění vyvarovat.

více

Ve vlasech, v obličeji i jinde na těle vás můžou překvapit zarudlé šupinky se žlutavou krustou. Seboroická dermatitida nebo taky seborea navzdory poměrně exotickému názvu postihuje podle odhadů asi 5…

více

Srdečně-cévní onemocnění, infarkt nebo mrtvice, mají na svědomí více než polovinu úmrtí v ČR. Jedním z rizikových faktorů je zvýšená hladina cholesterolu.

více
Zeptejte se lékárníka

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním.

Zjistit více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.