Lékárna.cz

Pečeme domácí chleba

Pokud máte rádi křupavý chleba a nebaví vás každé ráno chodit pro čerstvý do pekárny, máme pro vás tipy na kvalitní chlebové směsi. Na své si přijdou i celiaci. Inspirujte se!

Pečeme domácí chleba
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Domácí pečení

Dříve bylo naprosto normální péct si chleba doma. Dnes se nám to zdá možná nepředstavitelné a pracné. Přitom není sebemenší důvod k obavám. Upéct si domácí chleba není nijak složité a vyjde vás to levněji než když si ho koupíte v obchodě. Druhou výhodou je, že víte, co jíte a na stůj si dáte stoprocentně čerstvé pečivo, které navíc pohladí chuťové i čichové buňky.

Pečeme doma 

Domácí chleba můžete upéct v domácí pekárně nebo v troubě. Použijte buď  některý z tradičních receptů, anebo si usnadněte práci a sáhněte po ověřených chlebových směsích. Pečící směsi jsou velmi praktické, dobře se skladují a výborně chutnají.

Chleba do pár minut

Pokud nemáte doma domácí pekárnu, nezoufejte. Směs smíchejte podle návodu a chleba si upečte v troubě. V případě, že pekárnu vlastníte, nasypte směs spolu s vodou přímo do ní a pekárna se o vše postará. Když se bude pečící proces blížit ke konci, určitě to poznáte a začnou se vám sbíhat sliny, ta vůně je prostě neodolatelná!

Večer pečení nastavíte, ráno si pochutnáte

Většina domácích pekáren má noční režim - tj. když si dáte chléb péct večer, můžete ho ráno k snídani servírovat čerstvý a křupavý!

Domácí je prostě domácí

Chléb sice koupíte běžně v obchodě, ale domácí chléb je prostě domácí chléb. Tomu pocitu, že si ho upečete sami, té chuti a úžasné vůni se zkrátka a dobře nic nevyrovná. Domácí chléb vám rovněž vydrží déle čerství a křupavý.

Pečící směsi

Nabídka pečících směsí je opravdu pestrá. Na své si přijdou milovníci tradičního bílého, tmavého i bezlepkového pečiva. Pro gurmány doporučujeme dýňový chléb nebo bagetky. Pokud máte rádi celozrnné pečivo nebo různá semínka, doporučujeme se podívat po směsích s obsahem chia nebo slunečnicovými semínky. Některé směsi jsou rovněž obohaceny o lněnou nebo jablečnou vlákninu, pro vaše spokojené zažívání a střeva.

Grilovací sezónu zahajte vlastním pečivem

Venku se udělalo hezky a pomalu, ale jistě začíná grilovací sezóna. Co si takhle udělat domácí burger s vlastnoručně upečenou houstičkou? Mňam!

Navštivte související produktové kategorie
Léky na trávení Bio potraviny

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.