Lékárna.cz

Co na bolest hlavy v těhotenství

Bolest hlavy je obvyklým symptomem, který provází těhotenství. Poradíme vám, jaké léky či procedury na ni zabírají a zároveň neohrozí zdraví vaše ani vašeho budoucího miminka.

Co na bolest hlavy v těhotenství
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Léky

  • Po celé těhotenství lze užívat paracetamol
Přestože jsou tato analgetika v těhotenství povolená, vždy by k nim měla těhotná žena přistupovat s obezřetností a užít pouze v případech, kdy se bolest hlavy nedá zvládnout jinak.

Přírodní tipy na doma

Při již rozjeté bolesti hlavy si najdete klid, zavřete oči, ztlumte světla. Skvělý prostředek, jak překonat nepříjemné stavy je chladivý obklad. Osvědčil se nám také obklad s pár kapkami éterického oleje z eukalyptu, máty nebo levandule. Tyto oleje přirozeně chladí a odvádí nadměrnou horkost. Zákazníky oblíbené jsou směsi éterických olejů od Nobilis Tilia, nebo Migrenol od Dr. Popova. Dobře ochladí i klasická tygří mast na spánky. 

Jak předejít bolesti hlavy u těhotných

Bolestí hlavy mnohdy předejdeme pitím dostatečného množství vody. Někdy je na vině také deficit minerálů a to především hořčíku. Hořčík může těhotná žena snadno dostat do těla stravou bohatou na hořčík jako jsou mandle, příjmem vhodného doplňku stravy s hořčíkem a také koupelemi nohou, (v těhotenství celotělové delší koupele nedoporučujeme) v epsomské soli, z níž se do těla přes kůži hořčík dostává. K masáži se hodí levandulový olej.

K pití vedle čisté vody může těhotná žena sáhnout po ovocném čaji, který rozproudí krev, doplní tekutiny a může také přinést úlevu. Bylinky, které může pít žena v těhotenství jsou heřmánek, v menší míře máta a také levandule.

Online lékárníci

Potřebujete víc informací nebo si nejste jisti, co můžete a nemůžete užívat při bolesti hlavy v těhotenství? Kontaktujte naše online lékárníky!

Témata článku
Ženy Bolest

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.