Lékárna.cz

Maminkou: Aktivně i v zimě

Je pravda, že to věčné oblékání, soukání do kombinézy a nasazování kulichů je otrava nejen pro děti, ale i pro maminky. Vypravit se v zimě ven na procházku dá kolikrát pořádnou fušku a mnohdy to stojí i nějakou tu slzičku nebo i kapku potu :-) My se přesto nevzdáváme a ven vyrážíme každý den!

Maminkou: Aktivně i v zimě
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Bartík na kočárek zanevřel a tak chodíme ven jen s nosítkem nebo šátkem. Pracné vyndávání kočárku a chumlání miminka do fusaku nám sice odpadlo, ale navazování dítěte v kombinéze do šátku taky není úplná legrace. Zvlášť když sebou šije, protože je mu horko nebo protože ho zrovna zaujalo něco, co leží na zemi a potřebuje se k tomu nutně dostat.

Když už se nám podaří dostat z domu, popadnu do jedné ruky dva psy, do druhé pytel s odpadky a vyrážíme. No někdy je to vážně komedie. Nám to však stojí za to, protože kolem domu máme krásnou přírodu - lesy, louky a rybníky. I když není tuhá zima, sníh a mráz nebo studený vítr je u nás velmi častý. Bartíkovi dávám na hlavičku kuklu, ale tváře a nosík mu koukají, proto mu je vždy namažu krémem.

Kam s dětmi v zimě

Každodenní procházka, aby si Bartík schrupnul a já protáhla kosti, je samozřejmostí. Ale aby nebyl jeden den jako druhý a abychom se doma neunudili, je dobré občas někam vyrazit.

Zkuste třeba:

  • Bazén a saunu. Pro zimní období jako dělané. Existuje celá řada kurzů, ve kterých se miminka seznamují s vodou. Potápění, čachtání, otužování i společná interakce s dalšími batolaty jsou nespornými výhodami. Pozor však na chlór, nachlazení nebo třeba i plísně, které se veřejných bazénech vyskytují docela hojně. Když se po plavání s miminkem ještě vysauníte, bude vám báječně :-)
  • Zdravou jídelnu s dětským koutkem. Když se vám nechce vařit, vyražte s kamarádkou a dětmi do nějaké zdravé jídelny či restaurace, která je baby-friendly. Děti si spolu vyhrají v dětském koutku a vy si pochutnáte na zdravém jídle, které vám připraví někdo jiný. A to už je samo o sobě zážitek!
  • Kavárnu pro maminky a děti. Jestli se ve vašem okolí nachází nějaká kavárna s herničkou určenou primárně maminkám, neotálejte a občas si zajděte na kávu - možná si ji stihnete vypít i teplou. Když se vaše batole bude projevovat příliš hlasitě, nikdo na vás nebude házet ošklivé obličeje, protože se s tím prostě tak nějak počítá.
  • Trhy nebo běžné nákupy. Já si užívám i běžné nakupování. Od té doby, co Bartík sedí a můžu ho dát do nákupního vozíku, je to pro nás oba zábava. Někdy vyrazím i na trhy koupit nějaká česká jablíčka či brambory.
  • Přírodu, lesoparky, obory. No a i když máme přírodu všude kolem domu, často vyrážíme někam dál. Procházky lesem na čerstvém vzduchu jsou jedna z nejlepších investic pro naše zdraví. S sebou sbalíme zdravou svačinku a bylinkový čaj  v termosce.

Jak neonemocnět

Chřipková epidemie je záležitostí snad každé zimy. Když to vypukne a kašlání, kýchání a chrchlání je všude kolem nás, snažím se s Bartíkem chodit mezi lidi minimálně. To považuji jako základní bod prevence. Přesto občas na nákup nebo na poštu musím. A tak se snažím všemožně posilovat imunitu hlavně sobě, protože stále kojím a tím můžu ochránit i Bartíka.

Nejčastěji si dopřávám:

Zatím  jsme všichni zdraví, jen nás občas trápí rýma, ale tu kočírujeme vincentkou ve spreji, a tak nemá šanci propuknout naplno. Jaro už klepe na dveře a my se těšíme na teplo, sluníčko a kvetoucí stromy :-)

Klára

Navštivte související produktové kategorie
Děti a maminky Imunita doplňky stravy Bio potraviny

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.