Směs pro přípravu bezlepkového mazance. Droždí je součástí balení. Upečete ho i v domácí pekárně.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Jak Vánoce, tak Velikonoce bývají pro celiaky zpravidla velkým utrpením. Kam se podíváte, všude je lepek. Naštěstí pro vás jsme připravili vaše oblíbené pochoutky v bezlepkové variantě. Během svátků jara se tak už nemusíte na mazanec pouze dívat, ale díky speciální bezlepkové směsi si jej můžete i vychutnat. A to nejen o Velikonocích. Taková sladká snídaně přijde vhod kdykoli.
490 g směsi a 10 g sušeného droždí.
Pouze 350 ml vlažné vody, 2 žloutky, 80 g másla a rozinky.
K obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C asi 45–50 minut.
Použití pro domácí pekárny - Do pečící nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny. Přejeme dobrou chuť!
Těsto nejlépe kyne v troubě vyhřáté na 40 °C.
Do posledního míchání v pekárně přidejte 50 g sekaných mandlí a 50 g rozinek nebo 2 strouhaná jablka a lžičku skořice (přidáte-li strouhaná jablka, použijte do těsta pouze 180 ml vody).
Cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kukuřičná mouka, sušená mléčná směs (palmový tuk, sušená syrovátka, glukozový sirup, sušené odtučněné mléko, stabilizátor: trifosforečnany, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté), zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma.
ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu
na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1320/ 316 |
Tuky [g] | 12 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 7,9 |
Sacharidy [g] | 48 |
z toho cukry [g] | 16 |
Vláknina [g] | 0,7 |
Bílkoviny [g] | 3,4 |
Sůl [g] | 0,76 |
Z celého balení je možné připravit přibližně 12 porcí.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.