Olivový olej je rostlinný olej získaný z oliv lisováním či jinými mechanickými postupy. Je používán především při výrobě pokrmů, kde je čím dál populárnější varianta oleje ve spreji, ale také tvoří nedílnou součást v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mononenasycené mastné kyseliny a vitamin E.

Usnadní pečení, přípravu salátů, ryb, masa či těstovin, snadno a…
175 Kč

Extra panenský olivový olej v BIO kvalitě, vhodný do salátů,…
395 Kč

Olivový olej panenský lisovaný za studena vhodný do teplé i studené…
249 Kč

Jemná, lahodná chuť i vůně, je vynikající přísadou do salátů,…
435 Kč

Za studena lisovaný olivový olej patří k pilířům středomořské kuchyně.
469 Kč

Olivový olej představuje cenný zdroj nenasycených mastných kyselin.

Jemná, lahodná chuť i vůně, je lisován z mírně nedozrálých oliv, což…

Akce
Tento olivový olej zachovává všechny prospěšné látky obsažené v…

Tento olivový olej zachovává všechny prospěšné látky obsažené v…
Olivový olej má pomáhat snižovat riziko vzniku závažných kardiovaskulárních chorob, tedy onemocnění srdce. Obsahuje antioxidanty a vitamíny (např. skupiny A, D, E a K). Má pomáhat snižovat hladinu tzv. špatného cholesterolu, podporovat trávení, absorpci vápníku a zpomalovat stárnutí. Má prospívat pleti i vlasům.
Panenské oleje - jsou lisované přímo z celých plodů za studena (do 50 °C)
Obyčejný panenský olej - Panenský olivový olej s volnou kyselostí méně než 3,3 g na 100 g včetně.
Směsi
Kategorii Olivový olej najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.