Švestky jsou bez jakýkoli konzervantů, mají výraznou aromatickou vůni a sladkou chuť.
Švestky jsou plody slivoně švestky neboli švestky domácí původem z Kavkazu. Jedná se o peckovici a nejlépe se jí daří v mírném podnebí. Její plody mají výraznou aromatickou vůni. Ze švestek se vyrábějí povidla, ovocné knedlíky a z přezrálých plodů se kvasí známá slivovice. Nutričně bohatá pochoutka ve formě sušených švestek je k dostání celoročně na rozdíl od čerstvých švestek.
.
Bulharsko.
Využití sušených švestek je velmi široké: do kaší - krásně se hodí na dochucení a ozdobení cereální kaše v kombinaci s mákem a se skořicí. Svačinka - samotné nebo v kombinaci s jiným sušeným ovocem nebo oříšky mohou sloužit jako rychlá a výživná svačina. Pečení - švestky můžete přidat do těsta při pečení koláčů, švestková omáčka ke slaným jídlům, sušené švestky místo klobásy do veganské zelňačky.
Spotřebujte nejlépe do: datum uvedeno na obalu.
Balení obsahuje 500 g.
Skladujte v suchu, nevystavujte přímému slunci.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.