Speciální moučná směs na pečení, vhodná pro vegany, celiaky, pro…
85 Kč
Speciální moučná směs na pečení vhodná vegany, celiaky, osoby s HIT,…
95 Kč
100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
95 Kč
Směs na bílý bezlepkový chléb je vyrobena z přirozeně bezlepkových…
96 Kč
Přirozeně bezlepková směs je vhodná na pečení a to i bez použití…
99 Kč
Bezlepková směs na přípravu pudingu, těsta na smažení, až po bešamel.
105 Kč
Bezlepková mouka s nízkým obsahem cholesterolu, bohatá na vápník,…
105 Kč
Vyvážená směs kvalitních ingrediencí pro přípravu klasického bílého…
109 Kč
Díky dobře vyvážené směsi z vysoce kvalitních surovin snadno…
115 Kč
Směs na celozrnné pečivo je vyvážená směs vybraných ingrediencí s…
115 Kč
Bezlepková mouka na chleba, rohlíky, kynuté těsto a vše s kvasnicemi
119 Kč
Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
120 Kč
Bezlepková směs vhodná k výrobě cukroví a sušenek.
125 Kč
Obalovací směs lehce pikantní na přípravu těstíčka, ve kterém obalíte…
176 Kč
Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
189 Kč
Instatní směs na výrobu lívanců a palačinek bez lepku a laktózy, na…
285 Kč
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.