Konzumace mandlových oříšků posiluje imunitu, dodáva pevnost svalů a…
275 Kč
Mandle se vyznačují bohatým nutričním složením a vynikající chutí. Jsou zdrojem zdravých tuků, bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Mandle obsahují také antioxidanty. Kromě vitamínu E obsahují mandle i polyfenoly.
Minerály, které obsahují mandle, jsou například mangan, hořčík, železo a vápník.
Oloupat mandle umožňuje odstranit hnědou slupku, která obaluje bílou mandli uvnitř. Jak snadno oloupat mandle?
Proč jíst mandle? Například díky obsahu vitamínu E
přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Mandle jsou vysoce výživné a nabízejí bohatý zdroj vitaminů, minerálů, proteinů, tuků a vlákniny. Orientační přehled nutričních hodnot mandlí na 100 gramů:
Bílkoviny: 21 g
Tuky: 49 g
Sacharidy: 22 g
Vitamíny a minerály
Antioxidanty
Kalorická hodnota mandlí na 100 g je přibližně 575 kcal.
V nabídce na Lékárna.cz zakoupíte také mandle bez přidaného cukru.
Na Lékárna.cz naleznete širokou nabídku mandlí. Mandle v akci, mandle 1 kg balení, mandle v cukru nebo také mleté
mandle. Nezapomeňte, že kromě mandlí si můžete zakoupit také sušené plody, semínka a další zdravé pochoutky do
kapsy.
Pražené mandle jsou oblíbenou variantou mandlí, která získává na popularitě díky intenzivnější chuti. Pražení mandlí je
proces, při kterém se mandle tepelně upravují, čímž se zesílí jejich přirozená oříšková chuť a zlepší se jejich textura.
Když jsou mandle obaleny v čokoládě, přidává to další rozměr chuti. Hořkost čokolády vyváží sladkost
mandlí a naopak mléčná čokoláda potěší všechny milovníky sladkých dobrot.
Uzené mandle jsou slanou variantou obyčejných mandlí, které procházejí procesem uzení, aby získaly charakteristickou
kouřovou chuť. Obvykle obsahují uzené mandle více soli a přídavek koření pro zvýraznění chuti.
Loupané mandle jsou mandle, ze kterých byla odstraněna hnědá kůra (slupka), čímž zůstává jen bílá vnitřní část ořechu.
Zakoupením loupaných mandlí ušetříte čas při loupání mandlí.
Blanšírované mandle jsou krátce povařeny ve vřelé vodě, posléze následuje okamžité zchlazení v ledové vodě. Tento
postup slouží k odstranění slupky, která obaluje jádro mandlí. Blanšírované mandle mají jemnější texturu a mírnější chuť
oproti neloupaným mandlím.
Mandle v těhotenství mohou být velmi prospěšné, ale je třeba být opatrný také ohledně potencionálního rizika vzniku alergie na mandle. Zároveň je v těhotenství důležité konzumovat mandle s mírou kvůli jejich vysokému obsahu kalorií a tuků.
Je důležité, aby lidé s alergií na mandle zcela vyhnuli konzumaci mandlí a všech produktů, které je obsahují.
Kategorii Mandle najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Mandle se vyznačují bohatým nutričním složením a vynikající chutí. Jsou zdrojem zdravých tuků, bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Mandle obsahují také antioxidanty. Kromě vitamínu E obsahují mandle i polyfenoly.
Minerály, které obsahují mandle, jsou například mangan, hořčík, železo a vápník.
Oloupat mandle umožňuje odstranit hnědou slupku, která obaluje bílou mandli uvnitř. Jak snadno oloupat mandle?
Proč jíst mandle? Například díky obsahu vitamínu E
přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Mandle jsou vysoce výživné a nabízejí bohatý zdroj vitaminů, minerálů, proteinů, tuků a vlákniny. Orientační přehled nutričních hodnot mandlí na 100 gramů:
Bílkoviny: 21 g
Tuky: 49 g
Sacharidy: 22 g
Vitamíny a minerály
Antioxidanty
Kalorická hodnota mandlí na 100 g je přibližně 575 kcal.
V nabídce na Lékárna.cz zakoupíte také mandle bez přidaného cukru.
Na Lékárna.cz naleznete širokou nabídku mandlí. Mandle v akci, mandle 1 kg balení, mandle v cukru nebo také mleté
mandle. Nezapomeňte, že kromě mandlí si můžete zakoupit také sušené plody, semínka a další zdravé pochoutky do
kapsy.
Pražené mandle jsou oblíbenou variantou mandlí, která získává na popularitě díky intenzivnější chuti. Pražení mandlí je
proces, při kterém se mandle tepelně upravují, čímž se zesílí jejich přirozená oříšková chuť a zlepší se jejich textura.
Když jsou mandle obaleny v čokoládě, přidává to další rozměr chuti. Hořkost čokolády vyváží sladkost
mandlí a naopak mléčná čokoláda potěší všechny milovníky sladkých dobrot.
Uzené mandle jsou slanou variantou obyčejných mandlí, které procházejí procesem uzení, aby získaly charakteristickou
kouřovou chuť. Obvykle obsahují uzené mandle více soli a přídavek koření pro zvýraznění chuti.
Loupané mandle jsou mandle, ze kterých byla odstraněna hnědá kůra (slupka), čímž zůstává jen bílá vnitřní část ořechu.
Zakoupením loupaných mandlí ušetříte čas při loupání mandlí.
Blanšírované mandle jsou krátce povařeny ve vřelé vodě, posléze následuje okamžité zchlazení v ledové vodě. Tento
postup slouží k odstranění slupky, která obaluje jádro mandlí. Blanšírované mandle mají jemnější texturu a mírnější chuť
oproti neloupaným mandlím.
Mandle v těhotenství mohou být velmi prospěšné, ale je třeba být opatrný také ohledně potencionálního rizika vzniku alergie na mandle. Zároveň je v těhotenství důležité konzumovat mandle s mírou kvůli jejich vysokému obsahu kalorií a tuků.
Je důležité, aby lidé s alergií na mandle zcela vyhnuli konzumaci mandlí a všech produktů, které je obsahují.
Kategorii Mandle najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.