Kakao prášek vyrobený z pražených kakaových bobů Forastero Hispanola, odtučněný produkt v bio kvalitě.
Kakaovník je stálezelený strom, který se podobá jabloni, vyrůstá ale do výšky okolo 15 metrů. Jeho pěstování je poměrně náročné, protože potřebuje celoroční teplotu od 20°C do 35°C, ale přitom vyžaduje vlhko a stín. Průměrná sklizeň z jednoho stromu je asi 25 plodů, které váží necelého půl kilogramu. Uvnitř těchto plodů je uloženo v průměru 30 semen, ze kterých se vyrábí kakao. Odtučněný kakaový prášek je produkt, který vzniká pomletím kakaových bobů, při kterém se oddělí většina tuku, kterému se říká kakaové máslo. Po usušení takto zpracovaných bobů se hmota namele na kakaový prášek.
Kakaový prášek je vhodný k pečení i vaření. Je lehce rozpustný a výborně ochutí míchané nápoje, mléko (kakao), čokoládové výrobky, moučníky, dorty a buchty.
Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 400 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.