Lékárna.cz

Zakrátko maminkou: Těhotenské trampoty I.

Když biologické hodiny už pár let tikají, máte krátce po svatbě s mužem svých snů a rekonstrukce domku se chýlí ke konci, největší radost vám udělají dvě čárky na těhotenském testu. První dny se budím několikrát za noc s chvěním v žaludku - už je to vážně tady, za pár měsíců budu maminkou!

Zakrátko maminkou: Těhotenské trampoty I.
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Zdravím všechny ženy toužící po miminku, těhulky i maminky, které rády nahlédnou do zákulisí rodičovství jiné ženy, tedy mě :-) Jmenuji se Klára, s manželem bydlíme na úpatí Železných hor na malém statku s dvěma prima psy. Ke štěstí nám chybí už jen spousta dětí. Jedno takové malé štěstíčko se mi právě klube v bříšku a co nevidět přijde na svět. A já se s vámi ráda podělím o své zkušenosti, tipy, názory, malá tajemství i velká překvapení, které mě jako prvorodičku čekají.

Šťastnému okamžiku, kdy vaše děťátko poprvé spatří svět, předchází 9 měsíců těhotenství. A tak začneme právě u něj a u trampot, které vás mohou v jeho průběhu potkat.

Ranní i jiné nevolnosti

Šťastná každá žena, kterou tohle mine! Ale šťastná i každá, která na ranní nevolnosti trpí. Je to totiž důkaz, že těhotenství probíhá, jak má. Pocity na zvracení, hlavně po ránu, k tomu zkrátka patří ;-) Kdo má však problémy s trávením i mimo těhotenství, stejně jako já, ten si opravdu užije.

V prvním trimestru těhotenství mě potrápilo kde co. Nadýmání, průjmy, které občas vystřídaly zácpy, pálení žáhy snad po všem, co jsem snědla... Z některých běžných pachů se mi dělalo na nic. Byl to boj. Neexistuje nic, co vás z toho vysvobodí úplně, ale pár rad bych pro vás přece jen měla.

  1. Jezte zdravě, pravidelně, opravdu často, ale malé porce.
  2. Zapomeňte na kávu a sladké nápoje, bylinky váš žaludek zklidní lépe.
  3. Choďte na procházky a dýchejte zhluboka, čerstvý vzduch dělá divy.
  4. A hlavně se nestresujte, přijměte to jako fakt, všechno náročné má i svůj konec.

Čím ještě podpořit pohodovější prožívání tohoto náročného období? Mně se osvědčila těhotenská lízátka. Smlsnete si a opravdu se vám uleví. Na střevní potíže doporučuji probiotika a živočišné uhlí. V druhém trimestru tyto potíže postupně mizí a v třetím přicházejí zase jiné, třeba bolesti zad a špatný spánek, ale z toho vás vysvobodí už jedině porod :-)

Když tělu dochází vitamíny a minerály

V Lékárně.cz bylo mým úkolem připravovat pro vás pravidelné e-mailové newslettery. Velkou část své pracovní doby jsem tedy trávila vyhledáváním produktů, které by vás mohly zajímat. Hledala jsem ty nejoblíbenější, ty nejspolehlivější, ty se skvělými účinky, ty, které jsou trendy, i ty, které jsou zapomenuty, a mají přitom velký potenciál. Zkrátka věděla jsem o kde jakém vitamínu, krému či mastičce skoro vše. Jak už to tak však bývá, kovářova kobyla chodí bosa. Za celou tu dobu jsem nebyla schopna vybudovat si návyk pravidelného zobání všeho, co tělu chybí. A že toho je! Dnešní rychlá doba a nekvalitní potraviny si vybírají svou daň na každém z nás.

Co mě nakonec přinutilo jíst pravidelně vitamíny a minerály, bylo až těhotenství. Když jsem začala mít rýmu a křeče v nohou z nedostatku hořčíku, nasadila jsem pravidelnou dávku po každé snídani. Světe, div se, udělalo se mi líp po všech stránkách! Křeče odezněly, spravila se mi pleť, přestaly padat vlasy a ráno jsem se budila s lepší náladou.

Co obsahovala moje ranní hromádka pilulek?

A když jsem si vzpomněla, dopřála jsem tělu navíc spirulinu s chlorellou a Schindeleho minerály. Tělo si žádá vše, co potřebuje, a když jsou ty tělíčka dvě, není nad čím váhat!

Těším se na příště, kdy se s vámi podělím třeba o to, jak jsem zanedbala strie.

Klára

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.