Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny. Nemusí se namáčet a je…
65 Kč
Červená čočka zbavená slupky vhodná do salátů i sladkých jídel.
65 Kč
Fazole mungo v BIO kvalitě lze konzumovat jako přílohu. Můžete je ale…
65 Kč
Cizrna v BIO kvalitě je oblíbenou součástí vegetariánských a…
65 Kč
Pohanka je přirozeně bezlepková a v kuchyni má široké využití. Má…
65 Kč
Fazole jemně ořechové chuti, vhodné pro přidání do salátů, přípravě…
65 Kč
Basmati je oblíbená pro svou typickou ušlechtilou vůni a chuť.
66 Kč
Červená čočka je připravená během 15 minut, nenadýmá a je výborně…
66 Kč
Amarant je možné přidávat do obilninových jídel a zlepšovat tak jeho…
69 Kč
Tyto fazole, výborně se hodící jako základ mexické kuchyně, se skvěle…
69 Kč
Červené fazole jsou charakteristické svou výraznou chutí a větší…
69 Kč
Různobarevná písmenka jsou velmi oblíbeným tvarem těstovin do polévky…
70 Kč
Těstoviny z mouky z bio červené čočky, bezvaječné, mají vysoký obsah…
72 Kč
Bulgur je velmi oblíbeným pokrmem a quinoa může být součástí polévek…
72 Kč
Celozrnná neloupaná rýže s příjemnou oříškovou chutí pro zpestření…
82 Kč 75 Kč -9 %
Těstoviny z mouky z bio cizrny, bezvaječné, mají vysoký obsah…
78 Kč
Rýže pestrobarevná je výtečnou směsí dlouhozrnné rýže natural,…
78 Kč
Dlouhozrnná rýže natural v bio kvalitě. Má široké využití v kuchyni…
79 Kč
Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Maličké fazole…
79 Kč
Tyto fazole vděčí za svůj název americkému námořnictvu! Zařaďte je do…
79 Kč
Semínka z rostliny Merlíku chilského představují hodnotný zdroj…
79 Kč
Klasické italské risotto je krémové konzistence a jemné chuti, které…
82 Kč
Černá čočka beluga v BIO kvalitě je ideální do salátů, pomazánek,…
86 Kč 85 Kč -1 %
Bio rýže, oblininy a luštěniny se pěstují bez působení chemických látek a pocházejí z ekologického zemědělství. Do bio obilninových výrobků se nepřidávají umělé konzervanty, dochucovadla a ani "éčka". Patří sem špalda, jáhly, bulgur, ovesné vločky, quinoa, červená čočka, amarant a další oblíbené výrobky, které najdete u nás napříč značkami, a to včetně českých Country Life a Allnature.
Jáhly (kuličky z prosa setého) vlastně nejsou ničím novým, společně s kroupami totiž vždy patřily do staročeské kuchyně. Jedná se o bezlepkovou obilninu vhodnou pro celiaky a ty, kteří trpí alergií na lepek.
Existují různé druhy bulguru - nejčastěji je ale namáčeným, usušeným a nasekaným produktem pšenice. Bulgur je předvařený, a proto jeho příprava zabere jen chvilku. Pokud byste ve svém jídelníčku rádi nahradili rýži, bulgur je k tomu jako stvořený. Chutný je ale jak teplý, tak i studený.
Kuskus (jinak také Cous Cous) je krupičkou z ječmene, prosa nebo pšenice. Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí ho jen zalít vroucí vodou, hladina vody by měla být zhruba 1 cm nad vrstvou kuskusu. Následně je důležité nechat kuskus pod pokličkou nabobtnat.
Pohanka se doporučuje jíst hlavně v chladném období, protože skvěle prohřívá organismus. Nejvíce ji ale ocení cévní systém - obsahuje totiž rutin, který se podílí na jeho pružnosti, navíc je výborným antioxidantem a skvěle podporuje funkci vitaminu C v našem těle.
Pokud k přípravě pokrmů zvolíte drobounké kuličky (velikostí podobné kuskusu) amarantu neboli laskavce, neubráníte se tomu, aby byl výsledek vždy mírně křupavý. Zároveň díky této superpotravině vstřebáte velké množství bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitaminů.
Kategorii Bio rýže, obilniny a luštěniny najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.