Oblíbené položky

Úvodní strana » Zdravá výživa a hubnutí » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové směsi na chléb

NOMINAL Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500 g - recenze

Kód výrobku: 185351

100 % 6 recenzí

Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba.

Více informací

62 (0,12 Kč/g)
Ušetříte: 17 % (13 Kč)
Běžná cena: 75 Kč

Skladem do 24 hodin

Zboží odešleme 25. 9. 2018, předpokládaný termín doručení 26. 9. 2018.

Zboží odešleme 25. 9. 2018, předpokládaný termín doručení 26. 9. 2018.

Doprava za 29 Kč, nad 1500 Kč zdarma

Přidejte ještě


Načítám
 
Podrobné informace
Recenze (6)
Diskuze

Podrobné informace

Podrobné informace - NOMINAL Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500 g

Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba.

Informace o produktu

Výrobce: smart AD s.r.o.
Značka: NOMINAL
Produktová řada: Nominal bezlepková směs na chléb
Kód výrobku: 185351
Kód EAN: 8594010190315
Držitel rozhodnutí: smart AD s.r.o.

Chléb Pro zdraví... z celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který byl v r. 2008 oceněn na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima v kategorii TRENDY.

Složení směsi

Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření.

Výživové hodnoty na 100g

Energie 1425kJ/337 kcal, Bílkoviny 7,2g, Sacharidy 68g, z toho cukry 3,8g, Tuky 1,7g, NMK 0,3g, Vláknina 10,5g, Sodík Max. 0,8g.

Suroviny

  • 500 g směs
  • 440 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13 g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Slunečnicové bulky

Vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min.

Rustikální kostky

Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

Balení obsahuje: 500 g

Recenze (6)

Recenze produktu NOMINAL Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500 g

Recenze od 6 uživatelů s celkovým hodnocením 100 %.

Přidat recenzi produktu

100 %

100 %

100 %

100 %

skvělý

100 %

100 %

Diskuze

Diskuze k produktu NOMINAL Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500 g

Přidat nový příspěvek do diskuze

Zkušenosti uživatelů

100 % 09/05/2015

Více
 

Mohlo by vás zajímat


Načítám

Nejprodávanější značky

Výhodné nabídky už nemusíte hledat

pošleme vám je e-mailem :)

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.
Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám