Hlíva ústřičná se nazývá také elixír věčného mládí. Hlíva je po staletí známá v tradiční čínské medicíně, kde je využívána k řešení mnoha zdravotních obtíží. Nejlepšího efektu dosáhnete konzumací hlívy ústřičné coby doplňku stravy, obsahuje totiž výrazně víc betaglukanů, vitamínů a dalších prospěšných látek než hlíva v pokrmech. Doporučujeme především v kombinaci s rakytníkovým olejem, echinaceou či laktobacily.
Doplněk stravy
Pro podporu imunity užívejte hlívu ústřičnou v kombinaci s…
429 Kč
Doplněk stravy
Hlíva ústřičná s vysokým obsahem vlákniny, je bohatým zdrojem celé…
355 Kč
Doplněk stravy
Doplněk stravy ve formě tablet.
465 Kč
Doplněk stravy
Doplněk stravy, obsahuje přírodní Imunoglukan® a vitamin C, který…
399 Kč 389 Kč -3 %
Doplněk stravy
Doplněk stravy ve formě kapslí obsahující hlívu ústřičnou a…
345 Kč
Co udělat z hlívy ústřičné? Hlíva má v kuchyni mnohé využití - připravit si z ní můžete nejen chutnou hlívovou polévku, ale také guláš nebo rizoto. Dusí se většinou bez soli a za cca 30 minut by měla být měkká. Vyzkoušejte náš recept - hlívové rizoto :-)
Ingredience:
Postup
V hrnci rozpusťte lžíci másla a osmahněte na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rýži a společně restujte asi 1-2 minuty. Zalijte vínem a za stálého míchání počkejte, než se víno vyvaří. Po odpaření vína podlévejte rýži zeleninovým vývarem a než se uvaří, nakrájejte si hlívu na kostičky. Houby na lžíci másla orestujte na pánvi, přidejte sůl a pepř podle chuti. Zalijte ji vodou nebo zeleninovým vývarem a několik minut nechte podusit. Jakmile hlíva změkne, smíchejte ji s rizotem a parmezánem do krémové konzistence. Ozdobit můžete lístky čerstvé bazalky a posypat hoblinkami parmazánu.
Hlíva ústřičná se nazývá také elixír věčného mládí. Hlíva je po staletí známá v tradiční čínské medicíně, kde je využívána k řešení mnoha zdravotních obtíží. Nejlepšího efektu dosáhnete konzumací hlívy ústřičné coby doplňku stravy, obsahuje totiž výrazně víc betaglukanů, vitamínů a dalších prospěšných látek než hlíva v pokrmech. Doporučujeme především v kombinaci s rakytníkovým olejem, echinaceou či laktobacily.
Co udělat z hlívy ústřičné? Hlíva má v kuchyni mnohé využití - připravit si z ní můžete nejen chutnou hlívovou polévku, ale také guláš nebo rizoto. Dusí se většinou bez soli a za cca 30 minut by měla být měkká. Vyzkoušejte náš recept - hlívové rizoto :-)
Ingredience:
Postup
V hrnci rozpusťte lžíci másla a osmahněte na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte rýži a společně restujte asi 1-2 minuty. Zalijte vínem a za stálého míchání počkejte, než se víno vyvaří. Po odpaření vína podlévejte rýži zeleninovým vývarem a než se uvaří, nakrájejte si hlívu na kostičky. Houby na lžíci másla orestujte na pánvi, přidejte sůl a pepř podle chuti. Zalijte ji vodou nebo zeleninovým vývarem a několik minut nechte podusit. Jakmile hlíva změkne, smíchejte ji s rizotem a parmezánem do krémové konzistence. Ozdobit můžete lístky čerstvé bazalky a posypat hoblinkami parmazánu.
Nejdříve se musíte přihlásit.