Kokos jako nejvoňavější ingredience pro sladké pečení.
Skladem více než 5 kusů V úterý 2. 4. odešleme, u vás ve středu 3. 4.
Kokosový ořech je druh ovoce, který roste na kokosových palmách převážně v tropech, a to po celém světě. Palmy produkují až 150 plodů ročně a lidé je pěstují již 3000 let. Je zajímavé, že ořechy kokosu jsou jedněmi z největších semen na světě a využívá se jak jejich dužina, tak slupka i voda. Dužina z ořechu se suší na slunci a po usušení se nazývá "kopra".
Kromě kuchyně se kokos využívá také v kosmetickém průmyslu na výrobu mýdel, sprchových gelů, peelingů a mnoho dalšího.
Kokosové ořechy strouhané nepražené*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g výrobku: Energická hodnota 2805 kJ / 670 kcal, Tuky 65 g z toho nasycené mastné kyseliny 57 g, Sacharidy 7,4 g z toho cukry 7,4 g, Vláknina 16 g, Bílkoviny 6,7 g, Sůl 0,09 g.
Srí Lanka
Na posypání - ovocné saláty nebo sladké kaše. Pomazánky - jahlovo-kokosové máslo si lehce vyrobíte sami svařením vody, sójového mléka a jáhlové mouky, poté z něj uděláte buď sladkou medovou pomazánku nebo slanou s droždím a česnekem. Pečení - kokosem posypte přímo hotové dezerty nebo ho přidejte do těsta či krému. Polévky - klasické polévky ozvláštníte, pokud do nich ke konci přidáte trochu kokosu a citrónové šťávy, poté stačí už jen 5 minut povařit (dýňová polévka, polévka z červené čočky). Skvěle chutná i s těstovinami (například v kombinaci s jablky).
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Balení obsahuje 200 g.
Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.