Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Netradiční vánoční cukroví: Máslové kuličky z bambuckého másla

Netradiční vánoční cukroví: Máslové kuličky z bambuckého másla

Trávení Zdraví z přírody Ženy

Vánoce přímo vybízí k mlsání sladkého, ale... mlsat se dá i zdravě! Připravili jsme pro vás pár zdravých receptů z trochu netradičních surovin. Proč tedy letos nevyzkoušet něco nového?

Netradiční vánoční cukroví: Máslové kuličky z bambuckého másla

Máslové kuličky z bambuckého másla

Co budeme potřebovat:

  • 80 g bio bambuckého másla
  • 20 g kokosového cukru
  • 150 g špaldové mouky
  • 16 g (2 balení) bio vanilkového třtinového cukru
  • 20 g lískových oříšků

Postup:

  • nejprve opražíme lískové oříšky - vložte do předehřáté trouby na 175°C a 5 minut pražte
  • vytáhněte z trouby a zbavte oříšky tenké slupky
  • mouku prosijte a smíchejte s kokosovým a vanilkovým cukrem (jeden balíček cukru si nechte na obalování kuliček po upečení)
  • na mírném plameni rozpusťte bio bambucké máslo
  • všechny suroviny smíchejte a vytvořte těsto
  • dejte těsto do lednice na hodinu odpočinou
  • odkrojte z těsta malý kousek, sploštěte do malé placičky
  • dovnitř dejte lískový oříšek a utvořte kuličku
  • pečte v předehřáté troubě na 175°C cca 20 minut a 
  • ještě horké obalte ve vanilkovém třtinovém cukru

Proč bambucké máslo?

Bio bambucké máslo je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínů – A, D, E a .F.

Proč kokosový cukr?

Kokosový cukr je zdravější variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železa a zinku. Podporuje pomalejší přísun energie a zabraňuje tak vysokému nárůstu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum. Zajímá vás, jak je to s jeho glykemickým indexem a jak si stojí mezi ostatními sladidly? Dozvíte se v našem článku.

Proč špaldová mouka?

Špalda je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a komplexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám