Lékárna.cz

Netradiční vánoční cukroví: Levandulové sušenky

Levandulový olej a voda dokáží naše smysly uklidnit. Co se ale stane, když přidáme levandulovou vodu do vánočních sušenek? Na své si přijde i žaludek :-) Přejeme dobrou chuť!

Netradiční vánoční cukroví: Levandulové sušenky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Co budete potřebovat: 

Postup

  • přes síto prosejeme všechny sypké ingredience, abychom se zbavili nežádocích hrudek,
  • bio bambucké máslo rozpustíme na mírném plameni,
  • přidáme bio levandulovou vodu a sušené květy levandule a vše důkladně promícháme
  • utvořené těsto necháme hodinu odpočinout v lednici,
  • potom těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary
  • pečeme do zlatova, v předehřáté troubě na 160 °C po dobu zhruba 20 minut.

Proč bambucké máslo?

Bio bambucké máslo je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Bio bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínů – A, D, E a .F.

Proč bio levandulová voda?

Levandule je velmi uklidňující a má prospěšný vliv na psychiku člověka – uklidňuje nervy, bušení srdce, migrény či nespavost. Při pečení krásně provoní a dodá jemnou chuť.

Proč kokosový cukr?

Kokosový cukr je zdravější variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železa a zinku. 

Proč špaldová mouka?

Špalda je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a kompexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena.

Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Potraviny a hubnutí

Přečtěte si také

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

Fenylketonurie (PKU nemoc) je poměrně vzácná dědičná porucha metabolismu, která vlivem nedostatku jaterního enzymu fenylalaninhydroxylázy způsobuje hromadění aminokyseliny fenylalaninu v krvi a…

více

Přerušovaný půst (IF, tj. intermittent fasting) je přirozený proces střídání období, kdy jíme a kdy (během spánku) lačníme. Běžný vzorec je např. 16/8, (tj. 16 hodin půstu, 8 hodin, kdy můžete jíst)…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.