Co budete potřebovat:
- 80 g bio bambuckého másla
- 30 g kokosového cukru
- 150 g špaldové mouky
- 2 čajové lžičky sušených květů levandule
- 2 čajové lžičky bio levandulové vody
Postup
- přes síto prosejeme všechny sypké ingredience, abychom se zbavili nežádocích hrudek,
- bio bambucké máslo rozpustíme na mírném plameni,
- přidáme bio levandulovou vodu a sušené květy levandule a vše důkladně promícháme
- utvořené těsto necháme hodinu odpočinout v lednici,
- potom těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary
- pečeme do zlatova, v předehřáté troubě na 160 °C po dobu zhruba 20 minut.
Proč bambucké máslo?
Bio bambucké máslo je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Bio bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínů – A, D, E a .F.
Proč bio levandulová voda?
Levandule je velmi uklidňující a má prospěšný vliv na psychiku člověka – uklidňuje nervy, bušení srdce, migrény či nespavost. Při pečení krásně provoní a dodá jemnou chuť.
Proč kokosový cukr?
Kokosový cukr je zdravější variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železa a zinku.
Proč špaldová mouka?
Špalda je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a kompexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena.