Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Netradiční vánoční cukroví: Levandulové sušenky

Netradiční vánoční cukroví: Levandulové sušenky

Trávení Zdraví z přírody Ženy

Levandulový olej a voda dokáží naše smysly uklidnit. Co se ale stane, když přidáme levandulovou vodu do vánočních sušenek? Na své si přijde i žaludek :-) Přejeme dobrou chuť!

Netradiční vánoční cukroví: Levandulové sušenky

Co budete potřebovat: 

  • 80 g bio bambuckého másla
  • 30 g kokosového cukru
  • 150 g špaldové mouky
  • 2 čajové lžičky sušených květů levandule
  • 2 čajové lžičky bio levandulové vody

Postup

  • přes síto prosejeme všechny sypké ingredience, abychom se zbavili nežádocích hrudek,
  • bio bambucké máslo rozpustíme na mírném plameni,
  • přidáme bio levandulovou vodu a sušené květy levandule a vše důkladně promícháme
  • utvořené těsto necháme hodinu odpočinout v lednici,
  • potom těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary
  • pečeme do zlatova, v předehřáté troubě na 160 °C po dobu zhruba 20 minut.

Proč bambucké máslo?

Bio bambucké máslo je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Bio bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínů – A, D, E a .F.

Proč bio levandulová voda?

Levandule je velmi uklidňující a má prospěšný vliv na psychiku člověka – uklidňuje nervy, bušení srdce, migrény či nespavost. Při pečení krásně provoní a dodá jemnou chuť.

Proč kokosový cukr?

Kokosový cukr je zdravější variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železa a zinku. Podporuje pomalejší přísun energie a zabraňuje tak vysokému nárůstu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum.

Proč špaldová mouka?

Špalda je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a kompexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám