Lékárna.cz

Matcha Tea. Vychutnejte si čaj japonských mistrů

Matcha čaj se od klasického zeleného čaje liší svou přípravou a také svými účinky, které jsou mnohem intenzivnější. Původem je z Číny, odkud si ho přivezli japonští mistři. Příprava čaje pro ně byla přímo rituálem. Poctivý japonský zelený Matcha Tea v prášku si dnes naštěstí můžeme dát i u nás.

Matcha Tea. Vychutnejte si čaj japonských mistrů
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Zásadní rozdíl mezi zeleným čajem a matcha tkví v přípravě. Běžný zelený čaj se připravuje tak, že zalijete listy vodou, necháte je vylouhovat a poté je vyhodíte. Matcha se připravuje z jemného prášku z namletých listů zeleného čaje.

Jak poznat kvalitní Matcha Tea

Kvalita Matcha zeleného čaje v prášku se odvíjí od kvality pěstování čajovníku a jeho následného zpracování. Poctivý a dobrý čaj Matcha, který má na lidské tělo blahodárné účinky, je krásně zelený a má jemnou nasládlou chuť.

Vodítkem jsou také platné certifikace a testy na přítomnost pesticidů, plísní, kvasinek, rtuti a těžkých kovů. Leccos vám může prozradit i velikost balení čaje. Doporučujeme malá balení, protože Matcha Tea při kontaktu se světlem a vlhkem přichází o svoje vlastnosti, kvůli kterým si ho kupujeme.

Např. výrobce Čajová květina nabízí Matcha Tea v 2 g sáčcích, což je ideální porce na přípravu jednoho šálku čaje. Stačí do sklenice vysypat porci Matcha Tea, zalít 1 dl studené vody a 2 dl horké vody, pořádně promíchat a je hotovo. Na osvěžení můžete přidat pár kapek limetky nebo lžičku medu. Čaj je vynikající také se zázvorem.

Matcha zelený čaj jeho účinky

Čaj Matcha  je desetkrát silnější než běžný zelený čaj. Je ceněný pro svůj vysoký obsah antioxidantů, konkrétně katechinů, které jsou nejúčinnější a pomáhají v boji proti civilizačním chorobám. Obsahuje také minerály – vápník, železo, draslík a zinek, vitamíny a vlákninu. Díky tomu utužuje naše celkové zdraví a imunitu. Matcha Tea byl neodmyslitelnou součástí relaxačních rituálů. Obsahuje totiž aminokyselinu L-theanin, která navozuje stav relaxace, aniž by uspávala. Zvyšuje také produkci serotoninu a dopaminu pro zlepšení koncentrace paměti a nálady.

Jeden čaj, sto chutí

Matcha čaj nemusíte pít jenom klasicky, zalitý vodou. Díky tomu, že je v prášku, využijete ho i při vaření a pečení. Vyzkoušejte třeba Matcha Smoothie podle naší blogerky Zuzky. Vynikající je také Matcha puding, Matcha cheesecake, Matcha sušenky, nanuk nebo latté. Jídlo z Matcha čaje si zamilujete nejen pro jeho krásně zelenou barvu, ale i pro jeho chuť a vůni.

Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Imunita doplňky stravy Diety a hubnutí

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.