Lékárna.cz

Jarní detox (1. díl) - Goji džus z Himalájí

S naší Luckou z marketingu je to každou zimu stejné. Oslabená imunita, dutinové rýmy, velká únava a zhoršení pleti ji po zimní měsíce provází rok co rok. Tentokrát se rozhodla jít přírodní cestou a vyzkoušela tolik chválený Himalyo Goji juice.

Jarní detox (1. díl) - Goji džus z Himalájí
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Kolegyně Lucka se stravuje zdravě a je zvyklá na ledaccos. Přesto měla z goji džusu trochu obavu, protože kustovnice čínská mezi její oblíbence zrovna nepatří. Protože ale každou zimu a jaro trpí rýmami, nachlazením a únavou, rozhodla se dát goji džusu Himalyo šanci :-) 

Vitamíny, aminokyseliny, minerály a stopové prvky

Tohle velmi zdravé ovoce obsahuje 18 aminokyselin, které si naše tělo samo nedokáže vyrobit. Je přímo nabité minerály a stopovými prvky - je to jeden z nejbohatších zdrojů  zinkuželeza, manganu, mědi a chromuObsahuje vitaminy B1, B2, vitamin C a vitamin E. V plodech goji je obsaženo také vysoké množství karotenoidů, např. zeaxantin a beta-karoten. Významná je přítomnost speciálních polysacharidů neboli proteoglykanů, které mají vliv na ochranu sítnice a neuronů či na snížení buněčného stresu. V kustovnici se dále vyskytují tuky, sacharidy, vláknina, bílkoviny a další látky.  

Pro koho se hodí

  • pro celou rodinu včetně dětí od 3 let
  • pro všechny, kteří chtějí podpořit správné fungování organismu a imunity
  • v případě těhotenství se o užívání goji poraďte se svým lékařem.

Složení, konzistence a chuť

"Když se mi láhev Goji juice dostala do ruky, hned na první pohled mě zaujala jeho sytá oranžová barva. Ve 100% bio štávě z goji přitom neucítíte žádné kousky a není ani moc hustá, takže nemusíte mít obavy, že by se vám třeba špatně polykala. Chuť je sice poměrně intenzivní, ale je zároveň přirozená."

Obal

"Skleněná průsvitná láhev se šroubovacím víčkem je klasika. Když ji jednou načnete, doporučuje se ji pak uchovávat v ledničce, což jsem dělala," říká Lucka.

Jak často používat

"Výrobce doporučuje denní dávku 25 ml, což se rovná malému "panáčku" (asi 25 ml), což jsem dodržovala. Občas jsem si ho přimíchala do ovocného smoothie nebo pomerančové šťávy. Ve výsledku mi vůbec nevadila chuť, která byla opravdu jemná - jemnější než když bych si dala goji plody," popisuje svou zkušenost Lucka.

Jak dlouho vydrží

Lucce vydržel goji džus při pravidelné denní konzumaci 25 ml asi jeden měsíc.

Před a po 

Jak Lucka sama říká: "Před užíváním jsem se fakt necítila moc dobře - měla jsem rýmu, cítila se unavená a podrážděná. Od goji džusu jsem si proto moc neslibovala. Asi po 2 týdnech pravidelné konzumace doporučené dávky se mi ale zdálo, že se moje imunita trochu zlepšila - rýmu jsem už nemusela řešit a co víc - měla jsem lepší náladu a cítila se, jako bych dobila baterky :-) "

Zajímavost

V tradiční čínské medicíně se kustovnice využívá už po mnohá staletí. Řadí se mezi superpotraviny zdraví a dlouhověkosti.

O produktu

Goji juice je 100% nápoj lisovaný ze zralých a hlavně zdravých plodů kustovnice čínské obsahující velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů. Tyto plody jsou sbírány ručně, poté pečlivě tříděny a ihned za studena lisovány a stáčeny v ochranné atmosféře bez konzervace, přídavných látek a zahušťovadel. Na výrobu jednoho litru juice je použito 6 kg výběrových plodů. Čirá láhev vám umožní zkontrolovat si kvalitu nápoje. Rozvrstvení džusu je přirozený jev živé tekutiny neovlivněné zahušťovadly.

Tip Lucky

Smoothie není jen letní záležitost. Hodí se i na podzim nebo v zimě, protože skvěle podpoří imunitu a má antioxidační účinky. K ovoci přidejte i zeleninu, doplňte špetku chia semínek a goji džus.

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.