Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Mandlovo-skořicové sušenky

Zdravé vaření: Mandlovo-skořicové sušenky

Dlouho jsme si neupekli žádné sušenky a těch podle mého není doma nikdy dost – i jedna sušenka totiž dokáže zahnat chuť na sladké a když sušenky hezky zabalíte, mohou být milou pozorností pro ty nejbližší. Také se vám doma jen tak nezkazí... tedy pokud se udržíte a nesníte je všechny na posezení, což je někdy problém. Sice je tento recept opět o mlsání (jako předchozí dva), ale slibuji, že příště už si uvaříme pořádné teplé jídlo.

Zdravé vaření: Mandlovo-skořicové sušenky

Pokud se s něčím zdlouhavě neradi vykrajujete či tvarujete, tyto sušenky se obejdou bez podobného kulinaření. Potřebujete na ně ale razítko na sušenky. Alespoň tedy konzistence těsta si o něj říká. Pokud byste razítko nepoužili, počítejte s tím, že těsto není příliš poddajné a bude se vám s ním hůře pracovat. Razítko má tu výhodu, že z neforemného bochánku uděláte sušenku raz dva. 

Z následujících ingrediencí upečete cca 30 pořádných sušenek (žádných sušinek! :-)):

  • 250 g pohankové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 180 g mandlového másla
  • 100 g másla
  • 2 lžíce skořice
  • 100 g kokosového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžičky sody
  • 2 vejce

Máslo si rozpusťte a přidejte k němu sodu a lžíci medu a vše přidejte k ostatním surovinám. Vypracujte těsto a zbytek už znáte :-) Ještě bych zapomněla... sušenky pečte na pečícím papíře na 180 °C asi 20 minut.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám