Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Rýže PROBIO
Hmotnost balení (g): 500 g - 500 g

Rýže z velké části obsahuje sacharidy, ale také řadu minerálních látek, vitamínů a potřebnou vlákninu. Obsah zdraví prospěšných látek samozřejmě závisí na druhu rýže. Vyberte si z naší široké nabídky!

PROBIO Rýže pestrobarevná BIO 500 g

PROBIO Rýže pestrobarevná BIO 500 g

Rýže pestrobarevná je výtečnou směsí dlouhozrnné rýže natural,…

100 % (1x)
Skladem více než 5 kusů

78 Kč

PROBIO Rýže kulatozrnná natural BIO 500 g

PROBIO Rýže kulatozrnná natural BIO 500 g

Rýže​ kulatozrnná natural je výjimečná svým baculatým tvarem a…

100 % (2x)
Skladem více než 5 kusů

71 Kč

Do košíku
Do košíku

Rýže - detailní popis

Druhy rýže

  • Většina z nás zajisté zná onu bílou rýži, kterou nalezneme v každém obchodu. Ovšem díky své úpravě, kdy je zrno zbaveno slupky, klíčku a leštěno, ztrácí důležité látky. Její vaření je velmi rychlé a snadné.
  • Lépe je na tom hnědá rýže. Bývá také označována jako natural rýže. Tento druh rýže obsahuje klíček i značnou část slupky, tudíž je určitě nutričně  cennější. Vaří se sice déle a má větší sklony ke žluknutí, ale její obsah vitamínů (B1, B2, E) a minerálů (hořčík, fosfor, vápník) vám vše vynahradí.
  • Parboiled rýže je jakýsi kompromis mezi bílou a hnědou rýží. Je upravena speciální technologií, aby se dříve uvařila a přitom obsahuje více prospěšných látek než bílá rýže.
  • Basmati rýže je oblíbená v asijské kuchyni. Má oříškovou chuť a výraznější vůni. Patří mezi nejkvalitnější druhy rýže. Vychutnejte si i vy rýži basmati!
  • Už jste vyzkoušeli jasmínovou rýži? Při vaření uvolňuje jemné aroma jasmínu. Je podobná basmati rýži, ale po uvaření je o něco více lepivá. Vyzkoušejte například jasmínovou rýži značky Wolfberry.
  • Divoká nebo také planá rýže se hojně využívá do různých salátů. Její doba vaření je ovšem až 60 minut.
  • Červená rýže je neloupaná a díky tomu má zrno červenohnědou barvu. Má ořechovou chuť.
  • Černá rýže u nás není příliš známá. Je pěstována v Číně a má nasládlou chuť. Dle studií tato rýže obsahuje i nezanedbatelné množství antioxidantů.

Kategorii Rýže najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk

Oblíbené značky

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.