Bezlepková mouka s nízkým obsahem cholesterolu, bohatá na vápník,…
105 Kč
◉
Navíc sleva 15 %
Univerzální instantní směs na pečení se sladidlem, splňující podmínky…
109 Kč
Bezlepková nízkobílkovinná směs pro univerzální použití na palačinky,…
125 Kč 116 Kč -7 %
Bezlepková směs pro univerzální použití na palačinky, knedlíky,…
116 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Bezlepková směs Nomix je vhodná k přípravě kynutých, třených i…
119 Kč
Nenahraditelná ingredience v každé kuchyni vhodná k obalování,…
120 Kč
Směs vhodná pro bezlepkovou dietu, při nesnášenlivosti vajíček a…
159 Kč
◉
Navíc sleva 10 %
Mix IT Dunkel - bezlepková mouka na tmavé pečivo a kynuté těsto.
165 Kč
Doplněk stravy
Mandlovou mouku lze použít na pečení, vaření, na přípravu krémů, k…
176 Kč 172 Kč -2 %
Hraška neobsahuje lepek a používá se k zahušťování polévek, omáček,…
189 Kč
Směs vhodná pro bezlepkovou a nízkobílkovinnou dietu, při alergii na…
189 Kč
Směs na výrobu lívanců a palačinek, vhodné při redukčních,…
285 Kč
Špaldová celozrnná mouka je plnohodnotnou moukou z celých zrn a…
100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
Směs na slunečnicový chléb, vhodná do domácích pekáren i do trouby.
Celozrnná pšeničná mouka je plnohodnotnou moukou z celých zrn.
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.