Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Chlebová mouka pšeničná umí dát pečivu tmavší barvu, pevnější…
53 Kč
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn, proto má…
49 Kč
Přirozeně bezlepková mouka vhodná na pečení, zahušťování i přípravu…
25 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá je vhodná k přípravě koláčů,…
58 Kč
Pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi…
47 Kč
Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí…
55 Kč
Pohanková mouka je vhodná na tradiční francouzské palačinky crêpes,…
78 Kč
Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná, výborná je…
55 Kč
Bezlepková kukuřičná strouhanka je ideální náhradou běžné strouhanky…
25 Kč
◉
NAD 499 KČ SLEVA 15 %
Tapioková mouka je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem…
102 Kč
Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
74 Kč
Bezlepková směs, která chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo…
84 Kč
Sypká směs pro přípravu palačinek, které můžete plnit marmeládou,…
56 Kč
Žitná mouka vhodná na pečení či přípravu vařených příloh.
52 Kč
Špaldová mouka vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených…
65 Kč
Hladká špaldová vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu…
66 Kč 62 Kč -6 %
Bezlepková směs pro přípravu cukroví, chleba, perníčků, palačinek v…
73 Kč
Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců,…
58 Kč
100 % kokosová mouka vyráběná z dužiny čerstvě nasbíraných kokosových…
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Mezi nejznámější mouky patří pšeničná mouka, která je využívána při pečení chleba, přípravě těst a jako základ pro mnoho pokrmů. Mimo ni můžete ale využít i další druhy mouk, jako např. špaldovou mouku, mandlovou mouku, kokosovou mouku, rýžovou mouku, celozrnnou mouku a další.
Špaldová mouka, získávaná ze starověkého obilí, nabízí výraznější chuť a vyšší obsah vlákniny. Kukuřičná mouka je zase oblíbená v mexické kuchyni a používá se například při přípravě tacos nebo tortillas.
Mandlová mouka, vyrobená ze mletých mandlí, je bezlepkovou alternativou a přidává jemnou oříškovou chuť do sladkých pečiv a dezertů.
Co se týče strouhanek, klasickou variantou je strouhanka z bílého chleba, která se používá jako vrstva na pečená jídla nebo jako součást smažených pokrmů.
Panko strouhanka, japonský druh strouhanky, je křupavá a lehká a často se používá pro obalování ryb, kuřecího masa nebo zeleniny.
Bezlepková strouhanka, vyrobená z alternativních zrn, jako je quinoa nebo rýže, je ideální volbou pro ty, kteří mají intoleranci na lepek.
Každý druh mouky a strouhanky má své specifické vlastnosti a chuťové charakteristiky, a proto je jejich správný výběr důležitý pro dosažení požadovaného výsledku při vaření a pečení.
Kategorii Mouky a strouhanky najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.