Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Makovo-švestková raw dobrota

Zdravé vaření: Makovo-švestková raw dobrota

K podzimu patří švestky a se švestkami si podle mého názoru zase skvěle rozumí mák. A ač tato plodina není nic nového pod sluncem, lze ji zařadit mezi superpotraviny. Navíc nám skvěle dodá energii. Pokud ale máku neholdujete, tento recept nebude nic pro vás, protože rozemletých makových semínek je v něm opravdu velké množství :-) 

Zdravé vaření: Makovo-švestková raw dobrota

A protože září je měsícem BIO potravin, jsou všechny použité suroviny v BIO kvalitě. 

Použité suroviny

  • 100 g máku
  • 10 g kokosu
  • 50 g rozinek
  • 2 vrchovaté lžíce arašídové pasty
  • 2-3 lžíce javorového sirupu

Postup

Nejprve si najemno rozemelte mák, poté rozmixujte i rozinky. Množství arašídového másla a sirupu ještě můžete přizpůsobit výsledné konzistenci (některý druh arašídové pasty je řidší, jiný ne) a své chuti na sladké. Z použitých a dobře promíchaných surovin utvořte pevnou hmotu, kterou rozválejte na placku o velikosti malého talířku a dezertík už máte skoro hotový... Potud je raw

Další vrstva je už na vaší fantazii. Já jsem povařila asi 10 švestek s trochou vody a skořice a na zahuštění přidala špetku agaru. Čím déle ale budete švestky vařit, tím získáte hustší konzistenci. Jestli osladit, nebo neosladit - to už je na vás (ideálně použijte třtinový cukr nebo jakýkoliv sirup na bázi fruktózy).


Zdravé vaření Lékárny.cz

 

nakupovat

Související zboží

všechny články

Přečtěte si

 

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám