Arašídová pasta (též burákové máslo) je béžový krém husté konzistence.
Burské či arašídové oříšky jsou z botanického hlediska vlastně luštěninou. Jde o plody (lusky) rostliny s názvem podzemnice olejná. Jemný arašídový krém, kterému se také někdy říká burákové máslo, vzniká rozemletím čerstvě upražených arašídů. Je bez přidaných sladidel nebo tuku. Oříšky jsou velmi bohaté na živiny. Obsahují vitamin B1, B3, B5, B6 a B9, antioxidanty a například i koenzym Q10.
Argentina.
Arašídová pasta, nebo také pomazánka, má výbornou burákovou chuť. Skvěle se hodí k přípravě pomazánek na pečivo, a to jak na čerstvé, tak i na trvanlivé. S úspěchem se dá použít jako přísada při přípravě asijských jídel ke zjemnění jejich chuti. Je vhodná do pikantních omáček, k přípravě dezertů nebo i k čerstvému ovoci. Pastu můžeme použít do bílého jogurtu, kaší, ovocných salátů, müsli, jako základ pro zálivku do salátu, k zahuštění polévek a omáček. Při delším skladování se může olej z arašídových ořechů oddělit a vytvořit nahoře tekutou vrstvu. Proto je třeba pastu před použitím promíchat!
Arašídy se řadí k suchým skořápkovým plodům a samy o sobě jsou alergenem č. 5.
Balení obsahuje 420 g.
Skladujte i po otevření na suchém a temném místě při běžné pokojové teplotě do 20°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Po otevření se nekazí, do pasty se však nesmí dostat voda nebo nákaza zvenčí.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.