Semínka máku v biokvalitě. Mák má široké využití při pečení. Vyzkoušejte ho také k výrobě semínkového másla nebo rostlinného mléka.
Mák setý se pěstuje už tisíce let. Je tradiční součástí české kuchyně. Česká republika navíc patří mezi jeho největší vývozce.
Semínka máku je můžete využít různě. Dají se namáčet, což trvá přibližně osm hodin. Také je můžete pražit, dosáhnete tak u nich intenzivnější vůně. Dokonce z nich lze vyrobit chutné mléko nebo máslo.
Máslo: Mák nelze zcela rozmixovat, takže máslo nebude úplně hladké. Při jeho výrobě přidejte vždy dvě lžíce jiného tuku na 100 g máku.
Mléko: 100 g semínek namočte přes noc, ráno vodu slijte, přidejte 900 ml čerstvé vody a rozmixujte, nakonec přeceďte a máte mléko, které v lednici vydrží 3 dny čerstvé, uberte vodu a můžete mít i smetanu
Posyp: semínky můžete posypat vlastně vše, v čem vám budou chutnat, od sladké kaše až po zeleninový salát
Pečení: domácí pečivo posypejte semínky nebo je zapracujte do těsta
Pomazánka: semínka přidejte k luštěninám, vařené zelenině, houbám nebo tofu a rozmixujte do pomazánky.
Turecko
Balení obsahuje 250 g.
Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.