Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Domácí müsli

Nový recept vlastně ani receptem příliš není. Berte ho spíš jako inspiraci. A malé připomenutí toho, že za dobré müsli k snídani nemusíme v obchodech platit velké peníze a doufat v to, že obsahuje jen samé dobré věci. Když si ho připravíte doma, budete přesně vědět, co obsahuje, a hlavně si ho připravíte přesně podle své chuti.

Zdravé vaření: Domácí müsli
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Kupované balíčky a krabičky müsli jsou častokrát zrádné – nalákají nás na představu zdravé snídaně a štíhlé linie a přitom mohou obsahovat obrovské množství bílého cukru. Naštěstí máte vždycky na výběr. Buď můžete studovat obaly a zdlouhavě hledat to správné, nebo se můžete pustit do jeho přípravy sami. Zabere vám to ani ne hodinku a získáte tak snídani minimálně na týden. A kromě müsli jí můžete říkat také domácí granola.   

V ingrediencích vám představím to, co obsahuje moje granola (ale vy se jí můžete nechat jen volně inspirovat – jak do obsahu, tak do množství). Já jsem použila tyto suroviny:


Jestli jste pro sladkou variantu granoly, doporučuji do ingrediencí zařadit i rostlinný sirup nebo kokosový cukr, který vzniká tak, že se nechá zkaramelizovat nektar z květů kokosových palem a výsledkem je drobný krystalický prášek podobný třtinovému cukru.

Postup:

Suroviny jsem nasekala nadrobno, smíchala s vločkami a kokosovým olejem (na cca 200 g müsli použijte 3 lžíce kokosového oleje), který jsem nechala na teple rozpustit. Poté jsem vše pekla cca 30 minut na 180 °C (na to je dobré použít pečící papír).

Pokud budete se směsí pravidelně míchat, aby se opekla ze všech stran, nenápadně vám zmizí kousky čokolády, které se vsáknou do vloček. Ale to nevadí, čokoládová chuť pak prostoupí celou vaší snídaňovou směsí.

Tip: Domácí müsli se může stát i hezkým dárkem, když mu dáte originální vzhled. Nasypte ho do hezké sklenice, přidejte k němu popisek a nějakou tu mašličku a vlastnoručně vyrobená maličkost, která potěší, je na světě! :-) 

25. leden 2017
Navštivte související produktové kategorie
Potraviny a hubnutí Bio potraviny Diety a hubnutí

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.