Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Netradiční vánoční cukroví: Levandulové sušenky

Levandulový olej a voda dokáží naše smysly uklidnit. Co se ale stane, když přidáme levandulovou vodu do vánočních sušenek? Na své si přijde i žaludek :-) Přejeme dobrou chuť!

Netradiční vánoční cukroví: Levandulové sušenky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Potraviny a hubnutí

Co budete potřebovat: 

Postup

  • přes síto prosejeme všechny sypké ingredience, abychom se zbavili nežádocích hrudek,
  • bio bambucké máslo rozpustíme na mírném plameni,
  • přidáme bio levandulovou vodu a sušené květy levandule a vše důkladně promícháme
  • utvořené těsto necháme hodinu odpočinout v lednici,
  • potom těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary
  • pečeme do zlatova, v předehřáté troubě na 160 °C po dobu zhruba 20 minut.

Proč bambucké máslo?

Bio bambucké máslo je skvělou alternativou pro přípravu veganských pokrmů. Dodá příjemnou oříškovou chuť a lze ho použít ve slané i sladké kuchyni. Bio bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a množství vitamínů – A, D, E a .F.

Proč bio levandulová voda?

Levandule je velmi uklidňující a má prospěšný vliv na psychiku člověka – uklidňuje nervy, bušení srdce, migrény či nespavost. Při pečení krásně provoní a dodá jemnou chuť.

Proč kokosový cukr?

Kokosový cukr je zdravější variantou klasického, bílého cukru. Ve srovnání s „klasickým“ cukrem má kokosový vyšší hladiny minerálů, železa a zinku. 

Proč špaldová mouka?

Špalda je jednou z nejstarších pěstovaných obilnin. Na rozdíl od „klasické“ mouky se špalda zpracovává celá a obsahuje tak vysoké podíly vitamínu B, vlákniny a je zdrojem kvalitních bílkovin a kompexních sacharidů. I přes obsah lepku je organizmem velmi dobře snášena.

31. říjen 2018
Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Potraviny a hubnutí

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.