Lékárna.cz

5 důvodů proč používat ekodrogerii

Ekodrogerie je „in“ a seženete ji už téměř ve všech obchodech s drogistickým zbožím. Proč ji začít používat se dozvíte v našem článku.

5 důvodů proč používat ekodrogerii
Sdílet
Navštivte související produktovou kategorii

Jak vybrat ekodrogerii

Vybírejte ekodrogerii podle složení. Pro snadné zorientování doporučujeme knihu Víta Syrového - Tajemství kosmetiky. Dalším ukazatelem kvality jsou pak eko certifikáty dané značky - například Eco Garantie, EcoCert Natural Detergent nebo Vegan Society.

1. Šetří vaše zdraví

Prvním důvodem je bezpochyby fakt, že ekodrogerie je velmi šetrná jak k vašemu zdraví, tak k životnímu prostředí. Certifikované označení „EKO“ může získat pouze výrobek, který obsahuje jen přírodní látky, které se dokážou v přírodě samovolně rozkládat a neznečišťují ji. Díky ryze přírodnímu složení, je ekodrogerie i daleko přátelštější k lidské pokožce, to znamená že ji dobře snášejí jak lidé s citlivou pokožkou a malé děti, tak i alergici a astmatici.

2. Chrání životní prostředí

Eko drogerie, na rozdíl od běžné drogerie, neobsahuje suroviny z ropy, fosfáty, optické rozjasňovače, syntetické vonné látky, konzervanty, barviva, geneticky modifikované enzymy ani petrochemická činidla nebo bělící aktivátory, ale pouze přírodní kompletně biodegradabilní (rozložitelné) látky, které mají na vodní systém minimální dopad.

3. Je účinná

Dalším důvodem je její účinnost, která úspěšně konkuruje „neekologickým“ produktům. Přírodní složky jsou totiž stejně účinné a spolehlivé jako ty syntetické. Snadno si poradí jak s nečistotami v kuchyni, tak v koupelně, vyperou prádlo, odstraní odolnou mastnotu z nádobí, a to vše bez zbytečných škodlivých látek. Zkrátka, kdo někdy vyzkouší ekologické tablety do myčky, ekologické prací prášky či jiné ekologické prací či čistící prostředky, ten se ke „staré“ klasice už obvykle nevrátí.

4. Netestuje se na zvířatech

Milovníci zvířat, zpozorněte!  Pádným důvodem pro používání ekodrogerie je skutečnost, že bezpečnost a zdravotní nezávadnost těchto ekoproduktů není testována na zvířatech. Na obalech ekologických výrobků obvykle najdete, kromě certifikované ekoznačky, i značku „králíčka“, který toto tvrzení o netestování na zvířatech potvrzuje.

5. Je kvalitní a v široké nabídce

Posledním důvodem, proč stojí za to ekodrogerii vyzkoušet, je její vysoká kvalita a široká nabídka produktů, ze které si vybere zcela jistě každý. Ekologické prášky na praní, ekologické tablety do myčky, eko aviváže, eko mýdla nebo ekologické čistící prostředky, to je jen malý výčet toho, co v eko kvalitě můžete dnes pořídit.

Nuže, jste-li člověk čistotný a pořádkumilovný, ekolog, milovník zvířat, rodič, náročný zákazník či člověk, kterému jen není životní prostředí lhostejné, ekodrogerie je pro vás tou správnou volbou a je na čase ji vyzkoušet.

Navštivte související produktovou kategorii
Eko drogerie

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.