Doprava zdarma nad 599 Kč. Přihlaste se k newsletteru!
Lékárna.cz

Zdravé vaření: Ovesná kaše s kokosovým mlékem a datlemi

Zdravé vaření: Ovesná kaše s kokosovým mlékem a datlemi
Sdílet

V receptech Zdravého vaření se nyní na chvilku zaměříme na snídaně. Snídaně je totiž tím nejlepším startem do nového dne a její skladbou ovlivňujeme to, jak se budeme cítit a kolik budeme mít energie. Pokud nesnídáte, děláte velkou chybu. Snídaně může být i skvělým rituálem, u kterého se v klidu sejde celá rodina. Proto si na ni vyšetřete dostatek času a ke kvalitním potravinám si dopřejte i kvalitní nápoje – černý či zelený čaj, nebo čerstvou ovocnou šťávu.

Ovesná kaše k snídani určitě není ničím objevným. Je například typickou součástí britského snídaňového menu. A pokud Vám přijde nezajímavá a vůbec Vás neláká, asi jste vzali její přípravu za špatný konec (například jste vločky vařili jen ve vodě). V tom případě Vám radím, abyste dali ovesné kaši druhou šanci.

Já Vám představím svého favorita mezi ovesnými kašemi (a věřte, že pokud si ji oblíbíte, čeká Vás maraton dalšího experimentování) – já mám ráda hustou kaši s kokosovým mlékem.

Ingredience na větší porcičku kaše, případně snídani pro dva

  • 1 miska ovesných vloček (cca 100 g)
  • 1 hrnek (cca 200 ml) kokosovo-mandlového nápoje
  • 1/2 plechovky kokosového mléka (zbytek mléka určitě využijete i do dalšího vaření – můj tip: použijte ho při zapékání ryby či zeleniny v troubě)

Drobenka navrch:

Vločky si trošku rozemelte (kaše se pak stane skutečně kaší) a přiveďte k varu ve směsi kokosového nápoje a mléka (vařte tak 3 až 5 minutek). Mezitím si připravte drobenku a to tak, že datle nakrájíte na kolečka či kostičky a smícháte s najemno namletými ořechy a třtinovým cukrem. Drobenku dejte na pánev a po zkaramelizování cukru odstavte. Pak už jen stačí kaši rozdělit do misek, posypat drobenkou a doplnit ovocem, které zrovna máte doma nebo na zahrádce.

Mějte hezký start do každého dne!


 

10. květen 2017
Máte dotaz k článku? Napište nám!

Přečtěte si také

Co to je, jaké jsou účinky propolisu a kdo by si na něj měl dát pozor, prozradíme v našem článku.

více

Řepík lékařský byl používaný v magii a léčení již od starodávných dob. K čemu však doopravdy slouží? Prozradíme v našem článku.

více

Co by to byl podzim bez dýně. Pokud jste v létě poctivě zalévali, tak teď už jistě sklízíte tyto na pohled krásné plody, které dovedou posloužit jak k snědku, tak i jako podzimní dekorace. Například…

více

Prozradíme vám, proč by echinacea neměla chybět v žádné domácí bylinkové lékárničce a také kde všude může najít uplatnění.

více
Zeptejte se lékárníka

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním.

Zjistit více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.