Lékárna.cz

Psí granule jako krmivo - komu vyhovují a komu ne?

Psí granule nejsou všechny stejné. Stejně jako u lidských potravin, i zde bychom měli dbát na to, aby váš mazlík dostal ve výživě všechny složky, které potřebuje. Pokud vám to finanční situace dovolí, pořiďte mu raději kvalitní granule pro psy. Úplně stejný případ jsou granule pro kočky. I u nich raději sáhněte po prémiových řadách. 

Psí granule jako krmivo - komu vyhovují a komu ne?
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Jaké granule pro psy u nás dostanete

V našem eshopu najdete kvalitní granule pro minimalá, střední i velká plemena psů. Stejně tak si můžete vybrat, zda chcete granule pro dospělé psy či štěňataCo se týče druhů masa, které granule obsahují - máte opravdu široký výběr, od kuřecího, jehněčího, rybího až po krůtí či kachní a další. A protože i psi mohou mít své specifické stravovací potřeby, v nabídce najdete i granule pro psy s citlivým trávením, psy s nadváhou, březí a kojící feny nebo psy v růstu.

Co sledovat na obalu granulí pro psy

  • procentuální složení všech surovin
  • zmínka o šetrné výrobní technologii 
  • původ masa, které výrobce použil
  • deklaraci o kontrole výroby, případně o provedených krmných testech

Kromě masa má být v granulích vhodná příloha. Mohou to být brambory, rýže či obilovina jako ječmen nebo špalda. Ve složení je třeba i mrkev, jablka a bylinky pro lepší zažívání. 

Výběr psích granulí záleží i na věku psa

I když psi maso potřebují, je nutné zohlednit jejich věk. Například přebytek proteinu může způsobit, že vaše štěňátko příliš vyroste a nedostatek může dospělému psovi zadělat na problémy. 

Podle věku vašeho pejska, podle jeho velikosti i dalších kritérií (například aktivity, březosti a podobně) mu pořídíte snadno takové, které mu budou plně vyhovovat. Granule pro štěňata budou mít určitě jiné složení než granule pro psí seniory.

Nekvalitní vs. kvalitní granule pro psy

Psi pro správné fungování potřebují maso. Při výběru granulí proto sledujte, jaký obsah masa v sobě mají. Ve složení by mělo být uvedeno vždy na první místě. V granulích je maso v různé podobě - mražené, čerstvé nebo jako masová moučka (nikoliv však masokostní, které se vyhýbejte).

Zajímejte se o to, jaké maso je v granulích použité. Jestliže na obalu vidíte výrazy typu „maso živočišného původu“, je to pro vás jenom důkazem toho, že jde o nekvalitní krmivo. Zatímco v „supermarketových“ se takovou informaci dočtete horko těžko, ve složení kvalitních psích granulí si přečtete i procentuální zastoupení jednotlivých přísad. Určitě chcete vědět, čím psa krmíte!

Další alternativy psího stravování

Když se vám přeci jen nelíbí představa granulí jakožto jídelníčku pro vašeho mazlíčka, máte další možnosti. Můžete mu samozřejmě vařit, třeba rýži se zeleninou a masem. Další variantou je BARF, který zohledňuje přirozený jídelníček psa – obsahuje syrové maso, kosti, zeleninu, ovoce a bylinky. 

Když se rozhodnete stravovat psa takto, určitě se napřed pusťte do studia. Pes je zvíře hodně pohyblivé, a tak musí mít všechno, co potřebuje pro správný vývoj a zažívání. Aby mu něco nechybělo, je nutné mít potřebné znalosti. U kvalitních granulí uvádějí jejich zastánci toto jako výhodu – celý jídelníček je v jedné misce.

Témata článku
Zvířata
Navštivte související produktové kategorie
Granule pro psy Krmivo pro psy

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.