Lékárna.cz

Hormonální jóga: Na vlastní kůži

Trápí vás únava, nedostatek energie nebo uvažujete o miminku a stále se vám to nedaří? Vyzkoušejte cvičení hormonální jógy, která nás může dokonale vyladit.

Hormonální jóga: Na vlastní kůži
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Co umí hormonální jóga

Hormonální jógová terapie údajně vyrovnává hladinu hormonů (hlavně estradiolu) a tím podporuje zlepšení celkového zdravotního stavu ženy. Zvyšuje pružnost a pohyblivost našeho těla a tím podporuje detoxikuji organismus, metabolismus a přispívá k přirozenému omlazení těla i mysli.

Co to je hormonální jóga

Hormonální jógová terapie vychází z Hathajógy, kundalini jógy a tibetských technik. Byla vytvořena speciálně pro ženy každého věku, ale cvičit ji mohou samozřejmě i muži.

Sestává se ze speciálních cviků a díky jejímu pravidelnému cvičení se hladiny hormonů vrátí do optimální rovnováhy a harmonie a vy pocítíte zlepšení kvality života. Cviky jsou velice komplexní, zahrnují dynamické pozice, dechové techniky, práci s energiemi i koncentrační antistresové prvky.

S čím vám může pomoci

  • S využitím těchto technik zmírňuje doprovodné symptomy menopauzy a rovněž pomáhá při dalších ženských záležitostech, jako jsou například premenstruační syndrom, inkontinence, ztráta menstruace a ovulace nebo neplodnost způsobená hormonální nerovnováhou, špatným prokrvením či svalovou křečí v pánevní oblasti.
  • Se správným praktikováním přichází zlepšení nálady, zmírnění psychického namětí, emocionální nestability a kvalitnější spánek.
  • Může prospívat správné činnosti štítné žlázy.
  • Celkově se podílí na zlepšení pružnosti pohybového aparátu
  • Revitalizuje a omlazuje organismus.

Revitalizaci organismu pomůže i detoxikace

Detox organismu podpoříte také zdravým jídelníčkem. Co takhle začít každé ráno zdravou snídání – ovesnou kaší s oříšky, ovocem nebo chia semínky? Vyzkoušet můžete i sílu superpotravin, doporučujeme produkty se spirulinou.

„Hormonální jógu doporučuji všemi deseti“ aneb Zkušenosti kolegyně Aničky

"Od května jsem začala pociťovat obrovskou únavu. Špatně jsem spala, byla jsem neustále roztěkaná a k tomu se přidaly i problémy s menstruací a zadržováním vody. Hledala jsem hlavně ticho a naprosto jsem se začala stranit lidem. Odjela jsem na jóga víkend s myšlenkou, že zde opět načerpám ztracený klid a sílu z přírody. Po úvodních meditacích mě lektorka nalákala na hormonální jógu a tak jsem si řekla, proč ji nezkusit, pokud pomáhá, pomůže i mě."

Musíte cvičit pravidelně

"Jsem velký jógamilec a snažím se tedy každý den cvičit alespoň 30 minut jógu a poté meditovat. Po první zkušenosti s hormonální jógou jsem se rozhodla zařadit ji do svého cvičícího plánu 5x týdně vždy po probuzení. Přibližně po 2 měsísích se upraví hladina hormonů a poté je možné frekvenci cvičení snížit. Nyní jsem se vrátila více k "silové" józe a hormonální jógu cvičím už jen 3x týdně."

Jóga - cvičte sami nebo ve skupině

Kupte si podložku na cvičení a začněte ještě dnes. Na internetu najdete nespočet videí s jógou, podle kterých můžete cvičit sami. Pokud se na to necítíte a potřebujete alespoň ze začátku pomoc zkušeného lektora, vyzkoušejte skupinové lekce.

Jak pomohla jóga Aničce

"A světe div se, přibližně po měsíci jsem začala cítit, že mám mnohem více energie, zmizely mi kruhy pod očima, snadněji spím a nebudím se během noci. A zlepšení nálady si všimlo i moje okolí."

Hormonální jóga není pro každého

Pokud jste po operaci, máte srdeční potíže, rakovinu, endometriózu, pokročilou osteoporózu nebo čekáte miminko, poraďte se nejprve s lékařem, zda můžete hormonální jógu cvičit.

Jóga a muži

Hormonální jóga není určena jen ženám, mohou ji praktikovat i muži. Pravidelné cvičení zvyšuje libido, kvalitu spermatu, prožitek z intimního života a stejně jako u žen pomáhá mužům na cestě k emocionální stabilitě a dobré náladě.

Jóga pro každý den

Pokud máte sedavé zaměstnání nebo se potřebujete po těžkém dni protáhnout a načerpat ztracenou sílu, vyzkoušejte jógu. Nabízí se vám hned několik možností, od klasické Hathajógy, silové Power jógy, Vinyasa jógy, hormonální nebo párové – acroyogy.

Cvičit je půl zdraví

Jakékoliv cvičení jógy protahuje zkrácené svaly, posiluje ochabující partie zad, odstraňuje bloky na páteři a působí na nervovou soustavu a pravidelné vyprazdňování. A bonusem vám bude pěkně tvarovaná postava, zlepšení pohyblivosti, pružnosti a ohebnosti těla.

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.