Lékárna.cz

Depilace pro začátečníky

Léto je v Česku už v plném proudu a málokdo dokáže proskákat čtyřicetistupňová vedra v kalhotech nebo v dlouhém rukávu. Pokud se pravidelně holíte a už vás nebaví žiletka, máme pro vás několik alternativ, které vám ušetří čas a v dlouhodobém horizontu i peníze.

Depilace pro začátečníky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Během léta sahají ženy po žiletce klidně i několikrát týdně, pravidelné holení ale dráždí a vysušuje pokožku a navíc zabírá dost času. Existují ale i jiné metody, které sice můžou vzbuzovat strach a obavy, zamezí ale růstu chloupků na mnohem delší dobu.

  • Depilace voskem 
  • Depilace cukrovou pastou 
  • Depilační krém 

Depilace voskem

Depilace voskem se hodí při depilaci větších tělesných partií jako jsou ruce, nohy, nebo záda. Nebudeme zastírat že depilace voskem bolí asi ze všech metod nejvíc. Je to proto, že se vosk strhává proti růstu chloupků a vosk se navíc přilepí přímo na kožní buňky, a tak je jeho strhávání více bolestivé. Vosk pak ale nemusíte vidět zhruba 4-6 týdnů. Při voskové depilaci doporučujeme nováčkům zajít při první depilaci do salónu, protože se při přípravě můžete spálit nebo podráždit pokožku. 

Depilace cukrovou pastou

Depilace cukrovou pastou je ideální pro depilaci citlivých částí těla, jako je podpaží, obličej nebo rozkrok. Tato metoda se navíc hodí i na domácí použití. Narozdíl od voskové depilace, se cukrová pasta trhá po směru růstu chloupků a proto je méně bolestivá. Pasta se na tělo nanáší v tělové teplotě a tudíž nepálí. Chloupky by se pak neměli objevit stejně dlouhou dobu jako u voskového odstranění, tedy 4-5 týdnů. Je to ale obecný odhad, každému rostou chloupky jinak a je proto jen na vás, jak často budete na depilace docházet. 

Depilace depilačním krémem 

Depilační krém je nejjednoduší a nejméně časově náročné řešení. Navíc ho seženete téměř všude a určitě nemusíte chodit do salonu. Musí se ale opakovat častěji než voskové nebo cukrové depilace. Problém s depilačním krémem je ten, že jde o dosti individuální metodu a ne každý krém bude fungovat na vaše chloupky. Depilace krémem působí přímo na kořínek chloupku a tak budete mít hladké nohy déle než s pomocí žiletky, zhruba týden. 

Depilační krém pro muže

Depilování není metoda jen pro ženy, hodí se i pro mužské vousy. Depilační krém pro může funguje na úplně stejném principu jako ten ženský. Po aplikaci nezůstane na obličeji nic, zatočí i se strništěm, a to na tři až sedm dní. 

Ať už se rozhodnete zatočit s chloupky pomocí vosku, cukru nebo krému, nezapomeňte produkt vždy otestovat na předloktí a přesvědčte se, že na něj nemáte alergii a že funguje. Po každé depilaci rozmazlete podrážděnou pokožku olejíčkem nebo krémem po holení. 

Navštivte související produktové kategorie
Depilační krémy Depilátory, epilátory Depilační vosky

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.