Lékárna.cz

Zdravé vaření: Skořicové hrudky s brusinkami

Zdravé vaření: Skořicové hrudky s brusinkami
Sdílet

Sušenky a cukroví z ovesných vloček představují jednu z těch nejzdravějších variant. Když se přidá spousta skořice a slaďoučké brusinky, chytne to ten správný vánoční nádech. Vůně z trouby přiláká i sousedy :-)

Cukroví, i když tomu tak název napovídá, vůbec cukr obsahovat nemusí. Tyto hrudky jsou slazené medem, datlovým sirupem a hlavně brusinkami. No a co by to bylo za cukroví bez oříšků. Protože je letos velká úroda vlašských ořechů, přidala jsem do těsta hrst vlašáků a myslím, že jsem tím nic nezkazila, ba naopak. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Na jeden plech budete potřebovat

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 50 g hrubých ovesných vloček
  • 50 g ovesné mouky
  • 50 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 1 velkou lžíci medu
  • 1 velkou lžíci datlového nebo jiného sirupu
  • 2 - 3 malé lžíce skořice
  • hrst brusinek
  • hrst vlašských nebo jiných oříšků
  • špetka sody

Postup

Protože jsem doma měla vločky jemné i hrubé a dokonce i ovesnou mouku, vytvořila jsem právě tuto kombinaci. Klidně však můžete hrubé vločky nahradit jen jemnými a ovesnou mouku pouze špaldovou. Vločky s moukami, špetkou sody, skořicí, brusinkami a nasekanými oříšky pořádně promíchejte. Máslo nechte rozpustit na malém plamínku a přidejte med a sirup. Obě směsi spojte dohromady a pomocí lžičky tvořte malé hrudky na plech s pečícím papírem. Pečte do zlatova asi patnáct minut při teplotě 150°C.

Vůně másla a skořice vás dostane. A chuť tohoto zdravého cukroví ještě víc.

4. listopad 2018
Máte dotaz k článku? Napište nám!

Přečtěte si také

Konopí je dnes dobře známé a používané nejen v medicíně, ale také v kosmetice, kde je jedním z nejčastěji používaných top látek dnešního trhu.

více

Co to je, jaké jsou účinky propolisu a kdo by si na něj měl dát pozor, prozradíme v našem článku.

více

Řepík lékařský byl používaný v magii a léčení již od starodávných dob. K čemu však doopravdy slouží? Prozradíme v našem článku.

více

Co by to byl podzim bez dýně. Pokud jste v létě poctivě zalévali, tak teď už jistě sklízíte tyto na pohled krásné plody, které dovedou posloužit jak k snědku, tak i jako podzimní dekorace. Například…

více
Zeptejte se lékárníka

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním.

Zjistit více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.