Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Skořicové hrudky s brusinkami

Zdravé vaření: Skořicové hrudky s brusinkami

Sušenky a cukroví z ovesných vloček představují jednu z těch nejzdravějších variant. Když se přidá spousta skořice a slaďoučké brusinky, chytne to ten správný vánoční nádech. Vůně z trouby přiláká i sousedy :-)

Zdravé vaření: Skořicové hrudky s brusinkami

Cukroví, i když tomu tak název napovídá, vůbec cukr obsahovat nemusí. Tyto hrudky jsou slazené medem, datlovým sirupem a hlavně brusinkami. No a co by to bylo za cukroví bez oříšků. Protože je letos velká úroda vlašských ořechů, přidala jsem do těsta hrst vlašáků a myslím, že jsem tím nic nezkazila, ba naopak. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Na jeden plech budete potřebovat

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 50 g hrubých ovesných vloček
  • 50 g ovesné mouky
  • 50 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 1 velkou lžíci medu
  • 1 velkou lžíci datlového nebo jiného sirupu
  • 2 - 3 malé lžíce skořice
  • hrst brusinek
  • hrst vlašských nebo jiných oříšků
  • špetka sody

Postup

Protože jsem doma měla vločky jemné i hrubé a dokonce i ovesnou mouku, vytvořila jsem právě tuto kombinaci. Klidně však můžete hrubé vločky nahradit jen jemnými a ovesnou mouku pouze špaldovou. Vločky s moukami, špetkou sody, skořicí, brusinkami a nasekanými oříšky pořádně promíchejte. Máslo nechte rozpustit na malém plamínku a přidejte med a sirup. Obě směsi spojte dohromady a pomocí lžičky tvořte malé hrudky na plech s pečícím papírem. Pečte do zlatova asi patnáct minut při teplotě 150°C.

Vůně másla a skořice vás dostane. A chuť tohoto zdravého cukroví ještě víc.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám