Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Domácí slané krekry

Vyhněte se nezdravým brambůrkům a upečte si místo nich zdravější variantu - slané krekry. Pokaždé mohou být trochu jiné - máme pro vás pár tipů.

Zdravé vaření: Domácí slané krekry
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Co budete potřebovat:

Výsledné množství krekrů se vám vejde zhruba na jeden pekáč.

A pak už je to o tom, na jaké budete mít zrovna chuť:

  • jestli na sýrové s kmínem (do těsta to pak bude chtít ještě hrst sýra – zhruba 10 dkg – a kmín vcelku podle chuti),
  • česnekovo-rozmarýnové (přidáte 4 rozmačkané stroužky česneku a rozmarýn podle chuti),
  • nebo například s nějakým oblíbeným kořením a sezamovýmislunečnicovými nebo dýňovými semínky – já mám vyzkoušené bio koření Dobrá nálada, které obsahuje sůl, česnek, bazalku, dobromysl, mědvědí česnek, rozmarýn, tymián a květ měsíčku, růže a chrpy),
  • či máte chuť na trochu pikantnější – v tom případě do těsta použijete trošku chilli

Postup

Těsto pak zbývá vyválet na tloušťku 2 milimetry a nožem rozdělit na malé obdélníčky, čtverečky, prostě jak se vám to zrovna podaří (pokud máte kráječ na pizzu, tak ho neváhejte použít, je to s ním snadnější).

Krekry můžete posypat sýrem či semínky, které jste dali do těsta (a různě je mezi sebou prokombinovat), mákem nebo sušenou červenou paprikou a krásně se na nich bude vyjímat hrubozrnná sůl. Před posypáním krekry potřete olejem, aby na nich daná ingredience lépe držela. 

Krekry pečte na 200 °C na pečícím papíře, dokud nezezlátnou.

Přeji krásné večery se slanými či semínkovými krekry! :-)

4. červen 2021
Navštivte související produktové kategorie
Mouky a strouhanky Oleje a ghí másla Semínka

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.