Lékárna.cz

Do kondice po dětech: Odhodlání

Jsem maminka po mateřské dovolené a je mi 35 let. Doma mám 2 kluky ve věku 5 a 3 let. Před mateřskou dovolenou jsem byla vždycky hodně aktivní a věnovala se různým sportům. Od malička jsem taky mívala psa, se kterým jsem každodenně chodila na dlouhé procházky.

Do kondice po dětech: Odhodlání
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Sen o snadném zhubnutí

Když jsem zůstala doma na mateřské dovolené s prvním dítětem, snažila jsem se ještě držet aktivit, na které jsem byla zvyklá, a tak šla kila dolů sama. Během roku jsem byla znovu na své váze a ani jsem nevěděla jak. Zakrátko se ale naše rodina rozrostla o dalšího potomka, a já musela svůj život a s ním spojený pohyb přehodnotit. 

Neměla jsem na sebe skoro žádný čas, obě děti mě neustále potřebovaly a vyžadovaly moji pozornost. Byl to prostě fofr. Na sport jsem neměla žádný prosto a ani sílu. Myslela jsem si, že kila půjdou dolů alespoň díky kojení, bohužel moje váha se od příchodu do porodnice ani nehnula. Přebývalo mi 10 kg a to už bylo znát. 

Zkoušela jsem držet párkrát rychlé diety, občas se projet na kole nebo si jít zaplavat, ale váha zůstala na svém. Můj sen o opětovném rychlém zhubnutí se rozplynul. To, že mi nejde shodit kila přisuzuji několika faktorům. Mám ráda českou kuchyni, nevadí mi tučné maso a moje životospráva dostane někdy zabrat. Ve svém soukromém životě se věnuji i dalším projektům, takže pracuji často po nocích. A nezanedbatelnou skutečností je fakt, že brzo oslavím 35 let.

Návrat po mateřské

Když je člověk doma na mateřské a vídá se jen s rodinou a ostatními maminkami, tak si na to, jak vypadá, prostě zvykne. I když - moje nadváha mi vadila každý den. Vzpomínala jsem na to, jak perfektně jsem se cítila, když jsem byla o těch 10 kilo lehčí. Nebývala jsem tolik unavená, mohla jsem si kupovat oblečení v menších velikostech a vždycky mi to slušelo.  

Po návratu do zaměstnání jsem si ale začala uvědomovat, že nejsem jenom mámou na plný úvazek, ale že mi záleží na tom, abych vypadala pěkně a cítila se dobře i mezi kolegy v práci. Zkrátka, že se o sebe musím začít víc starat :-)

Nejdřív jsem znovu zkoušela najít na internetu diety, jezdit pravidelně na kole, poupravila jsem jídelníček, ale výsledek nebyl takový, jaký jsem si představovala. Zhubla jsem jen 3 kg a to bylo všechno, co jsem sama dokázala. 

Pomocná ruka

Zjistila jsem, že nad svým tělem bez pomocné ruky nevyzraju. Oslovila jsem proto svou kolegyni z týmu Lékárny.cz, Žanetu Čermákovou, která je ve volném čase fitness trenérkou.

A jaký úkol jsem dostala jako první? Sepsat své stravovací návyky a jídelníček! (viz fotka nahoře) Podle něho mi Žaneta dokáže říct, co dělám špatně a poradí mi v oblasti výživy. Bez pohybu se hubnout nedá, proto mi taky pomůže vytvořit tréninkový plán, který bude odpovídat mému věku a také tomu, abych ho dokázala skloubit s rodinnými povinnostmi a dalšími aktivitami.

Doufám, že vše zvládnu na jedničku a že mi i vy budete držet palce!

Témata článku
Pohyb Hubnutí
Navštivte související produktové kategorie
Diety a hubnutí Doplňky stravy na klouby a kosti

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.