Úvodní strana Výživa a hubnutí Sportovní výživa Proteiny Syrovátkové proteiny

Syrovátkové proteiny

Syrovátkový protein je jednou ze složek sportovní výživy, jenž se hojně využívá při posilování pro nárust svalové hmoty, regeneraci svalů nebo při hubnutí a redukční dietě.

V této kategorii doporučujeme


Načítám

Syrovátkové proteiny - detailní popis

Jak se pozná kvalita syrovátkového proteinu

Syrovátkový protein vzniká při srážení mléka a jeho základem je mléčná bílkovina. Dle výrobního postupu a typu syrovátkového proteinu lze rozlišit jeho kvalitu. 

  1. Usušení výchozí suroviny - na základě technologických procesů vznikne sypký prášek, který obsahuje 50 - 80 % proteinu. Na trhu lze nalézt také s příchutí - vanilkový, čokoládový apod. 
  2. Iontová výměna - za využití elektrického náboje suroviny a chemických postupů vzniká požadovaný proteinový koncentrát.
  3. CFM -  metoda jenž využívá keramických filtrů. Vzniká tak kvalitní ultrafiltrovaný protein, o čemž vypovídá také jeho cena.

Typy syrovátkového proteinu a kdy je vhodné ho používat

  1. Koncentrát = WPC, užívat během dne jako doplněk stravy, dále 45 minut po tréninku a v období, kdy nám jde o nárust objemu svalů.
  2. Syrovátkový izolát = WPI, během dne, 45 minut po tréningu, v rýsovací fázi tréninku.
  3. Syrovátkový hydrolyzát = HYDRO, během dne, nejlepší pro tvorbu svalové hmoty, podporu regenerace, vhodný také pro ženy při redukci hmotnosti.

Tip: Již nemusíte stát dlouhé fronty v lékárně. Objednejte si zboží v naše e-shopu a využijte dopravy zdarma.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám
Zeptejte se lékárníka