Oblíbené položky

Úvodní strana » Zdravá výživa a hubnutí » Sportovní výživa » Přípravky s proteiny » Syrovátkové proteiny

Syrovátkové proteiny

Syrovátkový protein je jednou ze složek sportovní výživy, jenž se hojně využívá při posilování pro nárust svalové hmoty, regeneraci svalů nebo při hubnutí a redukční dietě.

Jak se pozná kvalita syrovátkového proteinu

Syrovátkový protein vzniká při srážení mléka a jeho základem je mléčná bílkovina. Dle výrobního postupu a typu syrovátkového proteinu lze rozlišit jeho kvalitu. 

  1. Usušení výchozí suroviny - na základě technologických procesů vznikne sypký prášek, který obsahuje 50 - 80 % proteinu. Na trhu lze nalézt také s příchutí - vanilkový, čokoládový apod. 
  2. Iontová výměna - za využití elektrického náboje suroviny a chemických postupů vzniká požadovaný proteinový koncentrát.
  3. CFM -  metoda jenž využívá keramických filtrů. Vzniká tak kvalitní ultrafiltrovaný protein, o čemž vypovídá také jeho cena.

Typy syrovátkového proteinu a kdy je vhodné ho používat

  1. Koncentrát = WPC, užívat během dne jako doplněk stravy, dále 45 minut po tréninku a v období, kdy nám jde o nárust objemu svalů.
  2. Syrovátkový izolát = WPI, během dne, 45 minut po tréningu, v rýsovací fázi tréninku.
  3. Syrovátkový hydrolyzát = HYDRO, během dne, nejlepší pro tvorbu svalové hmoty, podporu regenerace, vhodný také pro ženy při redukci hmotnosti.

Tip: Již nemusíte stát dlouhé fronty v lékárně. Objednejte si zboží v naše e-shopu a využijte dopravy zdarma.

Pokračovat

Nejprodávanější v kategorii


Načítám
Značka:
Všechny

Rozbalit filtr

Nejprodávanější značky

Výhodné nabídky už nemusíte hledat

pošleme vám je e-mailem :)

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.
Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám