Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.

Kapr 2016 - plovák

MANNER Casali Mini Bananen 125 g

Výrobek je už delší dobu nedostupný.
Objednali jsme ho, ale dodavatel
nám zatím nepotvrdil datum doručení
na náš sklad.
MANNER Casali Mini Bananen 125 g
Schocko bananen mini - mini banánky s čokoládovou polevou. Velmi jemná a chutná pěnová cukrovinka s banánovou dření máčená v čokoládě (29%). Více informací
Kód výrobku: 6436
Cena s DPH: 32 Kč
Dostupnost: krátkodobě nedostupný
Přidat do oblíbených
Napište mi, až bude výrobek u dodavatele29 Kč za všechny druhy dopravy!

Podrobný popis výrobku MANNER Casali Mini Bananen 125 g

Užití
Schocko bananen mini - mini banánky s čokoládovou polevou. Velmi jemná a chutná pěnová cukrovinka s banánovou dření máčená v čokoládě (29%).

Dávkování
Není stanoveno, dle chuti.

Kontraindikace
Nejsou známy.

Vedlejší příznaky
Nejsou známy.

Fakta
Čokoláda byla dlouho považována za lék a ještě na počátku20. století se prodávalav lékárnách. K žádoucím projevům působení této „dobroty" na organismus postačí 20 g kakaa nebo 15 g čokolády denně.

Pravá čokoláda obsahuje velké množství biologicky aktivních látek, které kromě tělesné schránky ovlivňují i psychiku. Fenyletylamin je jednou z nich. Přirozená potřeba fenyletylaminu stoupá při psychickém napětí, např. před menstruací nebo při vyčerpání. Fenyletylamin působí silně antidepresívně - zmírňuje pocity strachu a úzkosti. Mimo jiné se jej více vylučuje v mozku zamilovaných.

Další povzbuzující látkouv čokoládě je teobromin. Teobromin uvolňuje cévy atím snižuje krevní tlak. Navíc stimuluje srdce a má močopudné účinky. Dříve se teobromin z kakaových bobů užíval při léčbě srdeční nedostatečnosti a astmatu. Čokoláda obsahuje také velmi malé množství kofeinu, který povzbuzuje neivovou soustavu. Radafosfolipidů a nukleotidů obohacuje Čokoládu o látky zlepšující činnost mozku a látky působící na zvýšení syntézy tryptofanu. Tryptofan má antidepresivní účinek. Podobně působí i lecitin, který se do čokolády přidává jako emulgátor. Zvýšenou chuť na čokoládu pň psychické zátěži a napětí si vysvětlujeme také poměrně vysokým obsahem hořčíku a vápníku.

V čokoládě nalezneme polyfenoly s antioxidačními vlastnostmi. Doporučují se jako prevence proti rakovině. Obsah polyfenolů v Čokoládě je srovnatelný s obsahem polyfenolů v čaji nebo v červeném víně.

Vánoce 2016

Potřebujete odbornou radu?
Zeptejte se lékárníka

PharmDr. Pavel Škvor, MBA
466 444 233

Po - Pá 8 - 17 h
lekarnik@lekarna.cz

Potřebujete poradit
s objednávkou?

infolinka
466 444 233
Po - Pá 7 - 17 h
obchod@lekarna.cz

Asociace pro elektronickou komerci
Česká kvalita
Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Lékárna.cz
Ověření legálního provozu E-shopu