Lékárna.cz

Čokoláda bez kaseinu

VALOR Čokoláda 85 % bez cukru 100 g

VALOR Čokoláda 85 % bez cukru 100 g VALOR Čokoláda 85 % bez cukru 100 g

Výrazná chuť čokolády s 85 % obsahem kakaa.

Skladem více než 5 kusů

52 Kč

VALOR Čokoláda 52 % kakaa s truffle náplní bez přídavku cukru…

VALOR Čokoláda 52 % kakaa s truffle náplní bez přídavku cukru 100 g VALOR Čokoláda 52 % kakaa s truffle náplní bez přídavku cukru 100 g

Klasická 52 % hořká čokoláda plněná krémem z lanýžů a bez přídavku…

Skladem více než 5 kusů

47 Kč

VALOR Čokoláda 70 % bez cukru 100 g

VALOR Čokoláda 70 % bez cukru 100 g VALOR Čokoláda 70 % bez cukru 100 g

Výrazná chuť čokolády s 70 % obsahem kakaa.

Skladem více než 5 kusů

47 Kč

VALOR Čokoláda mléčná s oříškovou náplní 36 % bez přídavku…

VALOR Čokoláda mléčná s oříškovou náplní 36 %  bez přídavku cukru 100 g VALOR Čokoláda mléčná s oříškovou náplní 36 %  bez přídavku cukru 100 g

Jemná mléčná čokoláda plněná lísko-oříškovým krémem.

Skladem více než 5 kusů

47 Kč

BALANCE Bílá čokoláda s vanilkou bez přidaného cukru 100 g

BALANCE Bílá čokoláda s vanilkou bez přidaného cukru 100 g BALANCE Bílá čokoláda s vanilkou bez přidaného cukru 100 g

Vysoce kvalitní belgická bílá čokoláda bez přidaného cukru, vhodná…

Skladem více než 5 kusů

99 Kč

BALANCE Čokoláda z rýže a mléka s rýžovými křupinkami 85 g

BALANCE Čokoláda z rýže a mléka s rýžovými křupinkami 85 g BALANCE Čokoláda z rýže a mléka s rýžovými křupinkami 85 g

Čokoláda z rýžového mléka s rýžovými křupinkami.

Skladem více než 5 kusů

99 Kč

VIVANI bio čokoláda na vaření bílá 200g

VIVANI bio čokoláda na vaření bílá 200g VIVANI bio čokoláda na vaření bílá 200g

Tato bílá čokoláda na vaření je tak chutná, že málokdo odolá, aby ji…

Skladem více než 5 kusů

109 Kč

BIO NEBIO Kakaové máslo pecičky BIO 100 g

BIO NEBIO Kakaové máslo pecičky BIO 100 g BIO NEBIO Kakaové máslo pecičky BIO 100 g

Toto kakaové máslo bylo vylisováno z bio kakaových bobů a poté pouze…

Skladem více než 5 kusů

65 Kč

BALANCE Mléčná čokoláda z rýžového mléka 85 g

BALANCE Mléčná čokoláda z rýžového mléka 85 g BALANCE Mléčná čokoláda z rýžového mléka 85 g

Rýžová pochoutka bez laktózy a lepeku, vhodné pro vegetariány a…

Skladem více než 5 kusů

82 Kč

VIVANI Hořká čokoláda 70% pomerančová BIO 100 g

VIVANI Hořká čokoláda 70% pomerančová BIO 100 g

Jemná hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa ovoněná pomerančovou…

Brzy skladem

Čokoláda bez kaseinu

Sladká či jemně hořká chuť, kousek potěšení pomalu se rozplývající na jazyku. O čem je řeč? O čokoládě. To, že jí podlehnete, však nemusí být hříchem. Bez výčitek si můžete dopřát kvalitní čokoládou s vysokým obsahem kakaa a bez přidaného cukru. U té nevadí, že se vám nepodaří přestat uždibovat.

Čokoláda potěší vaše chuťové pohárky, ale dodává energii a zvyšuje bystrost. To, že má čokoláda léčivé účinky, už věděli staří Aztékové a Mayové, kteří o ní mluvili jako o posilujícím prostředku. Je považována za antidepresivum – může být dobrým prostředkem proti chmurám a špatné náladě. Kromě toho je spolehlivým afrodiziakem.

Jaké čokoládě dáváte přednost?

Na trhu je nepřeberné množství čokolád. Hlavní rozdělení čokolád je podle obsahu kakaové sušiny.

  • Bílá: je cukrovinka složená z kakaového másla, cukru a mléka, bez pevných kakaových složek. Není to tedy čokoláda v pravém slova smyslu, přesto je velmi oblíbená.
  • Mléčná: by měla obsahovat minimálně 25 % kakaové sušiny, přidává se do ní kondenzované či sušené mléko.
  • Hořká: taková čokoláda by měla obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny, měla by být bez přidaného cukru a mléka.

U méně kvalitních čokolád je hlavní složkou produktu cukr a kakaové máslo. Chcete-li si vychutnat kvalitní čokoládu, dbejte na podíl kakaové sušiny v čokoládě. Zjednodušeně řečeno: čím větší podíl, tím kvalitnější. Aby měla čokoláda pozitivní vliv na naše zdraví, je třeba konzumovat jen tu nejkvalitnější, tedy s obsahem kakaa minimálně 70 % a výše. A přece jen se držet hesla: všeho s mírou! Ale tak je tomu u všeho...  Takže ochutnejte lahodnou čokoládu Balance.

Víte, že...

  • kvalitní hořká čokoláda chrání srdce a oběhový systém, neboť obsahuje antioxidační látky a vysoký podíl flavonoidů a polyfenolů,
  • díky flavonoidům snižuje krevní tlak, snižuje riziko rakoviny a onemocnění kůže,
  • čokoláda je bohatým zdrojem minerálů: hlavně hořčíku, železa, vápníku, draslíku, sodíku a dalších,
  • američtí vědci došli k závěru, že nadměrné požívání této pochutiny může vést k závislosti,
  • čokoláda se používá nejen k jídlu, ale také v kosmetice, kakaové máslo má blahodárný vliv na pokožku.

Kategorii Čokolády najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.