Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Papriky plněné kuskusem a medvědím česnekem

Zdravé vaření: Papriky plněné kuskusem a medvědím česnekem

S příchodem jara jsem dostala chuť na lehké pokrmy. Už konečně nemusí být teplé, aby mě prohřály. A pomalu se nám blíží období salátů z čerstvé zeleniny, na které se moc těším. Jeden těstovinový salátek jsem ale už připravila i jako přílohu pro dnešní recept. Jíme i očima, a tak jsem chtěla, aby bylo jídlo co nejvíce jarní – prostě barevné a svěží. A poprvé jsem do něj použila i doma vypěstovaný medvědí česnek. 

Zdravé vaření: Papriky plněné kuskusem a medvědím česnekem

Medvědí česnek roste během dubna a května a kromě toho, že si ho můžete pěstovat na zahrádce, tak ho najdete i volně v přírodě, a to zejména na stinných a vlhkých místech. Je přírodním antibiotikem, antioxidantem a skvěle se hodí při očistných kúrách. Využít ho můžete všude tam, kde ostatní bylinky. Nejsnadněji a nejchutněji se uplatní v pomazánkách, nebo z něj můžete vyrobit pesto.

Ingredience na 2 porce

  • 1 velká žlutá paprika
  • 50–100 g kuskusu
  • sýr brynza (125 g)
  • 1 vejce
  • asi 5 listů medvědího česneku  
  • sůl

Z kuskusu, brynzy, vejce a medvědího česneku připravte směs, kterou naplňte do jednotlivých půlek papriky. Pečte na olivovém oleji cca 20 minut na 220 °C.

A mezitím si připravte bezlepkový těstovinový salát. Budete na něj potřebovat: 1/2 sáčku zeleninových vřeten, 2 až 3 rajčata, okurku, balíček oliv, olivový olej a sůl. Salát můžete dochutit svým oblíbeným kořením. 


nakupovat

Související zboží

všechny články

Přečtěte si

 

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám