Zelený lem mušle slávky jedlé novozélandské je bohatý na účinné látky napomáhající snižovat bolest, poskytovat ochranu a regenerovat opotřebované klouby postižené artritickými nemocemi. Současně napomáhá udržovat šlachy a vaziva ve zdravém stavu a tím přispívá k udržení dobrého zdraví a pohody.
Tyto mušle byly po celá staletí cenným zdrojem potravy pro domorodce (Maury) Nového Zélandu. Považovali je za pochoutku, a proto je pravidelně a s chutí jedli. Sbírání těchto lahůdek však obnášelo fyzicky náročné lezení nad pobřežními skalami. Sedmdesátiletí muži zdolávali tyto skály stejně snadno jako jejich synové či dokonce i vnuci. A právě konzumace slávky jedlé novozélandské jim umožnila pohybovat se bez jakýchkoli známek bolesti kloubního aparátu.
V roce 1960 vědci objevili pozoruhodné vlastnosti extraktu ze zeleného lemu mušle slávky novozélandské a věřili, že narazí na něco, co by se mohlo ukázat jako účinné proti rakovině. Shromáždili důkazy, že maorské kmeny Nového Zélandu hojně využívaly mušle slávky jedlé v jejich stravě a vedly zdravý životní styl.
Co dělá extrakt ze zeleného lemu slávky novozélandské tak výjimečným?
- Omega 3 mastné kyseliny - přírodní řešení pro zmírnění zánětů kloubů a bolesti spojené s artritidou.
- Glykosaminoglykan - je zodpovědný za udržení pružnosti kloubů a regeneruje pojivové tkáně v okolí kloubů.
- Komplexní sacharidy - jsou velmi důležité pro udržení dobré rychlosti metabolismu i celkového zdraví. Stejně jako omega 3 mastné kyseliny se netvoří přirozeně v našem těle. To je důvod, proč je důležité přidat komplexní sacharidy do naší stravy.
Pro intenzivnější efekt současně používejte balzám s extraktem ze slávky jedlé, který má relaxační a hřejivé účinky na pokožku, svaly a klouby.