Lékárna.cz

Probuďte v sobě vášeň aneb jaká známe přírodní afrodiziaka

Říká vám něco kotvičník, maca nebo ženšen? Víte, že si s nimi můžete zpestřit svůj intimní život? Tyto rostliny totiž patří mezi nejúčinnější přírodní afrodiziaka pro ženy i muže.

Probuďte v sobě vášeň aneb jaká známe přírodní afrodiziaka
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Historie přírodních afrodisak

Přírodní afrodiziaka využívali už staří Egypťané. Tehdy používali na příklad ocásky z ještěrek nebo bodliny mořských ježků.  V našich končinách ale těmto prostředkům moc neholdujeme a volíme spíše byliny. Spoustu koření a bylin dnes používáme v kuchyni, aniž bychom věděli, že jsou to afrodiziaka. 

Přírodní afrodisiaka

Kotvičník zemní (lat. Tribulus Terestris) někdy také „zelená viagra 

je ceněný především pro podporu potence u mužů (údajně zvyšuje hladinu testosteronu až od 30 %). U žen zvyšuje hladinu estrogenu ještě o něco více. Kotvičník zvyšuje sexuální touhu u mužů i u žen, a dokonce má podporovat i plodnost. Tato malá nenápadná bylina v sobě ukrývá velkou sílu. Dnes už roste na všech světadílech, ale původem je ze Středozemí. Kotvičník má chlupatý stonek a listy a kvete žlutě. U nás ho údajně můžete nalézt na kolejištích, ale pokud na něj narazíte, bude to spíše vzácnost. Naštěstí si ho můžete jednoduše koupit v lékárně a využít jeho neobvyklé účinky. 

Co ještě umí kotvičník zemní

Kotvičník zemní má ale i další skvělé vlastnosti - například podporuje zdravý svalový tonus, energii i přirozenou obranschopnost a to nejen díky obsahu vitamínu C. Dále prospívá kardiovaskulárnímu systému, správné hladině cholesterolu, zdraví dýchacích cest, močové soustavy i pokožky. 

Ženšen pravý Panax ginseng, všehoj ženšenový

je korejská a čínská bylina je ceněná hlavně pro svůj kořen. Už před 5000 lety jí lidé přisuzovali až mystické účinky. Ženšen na naše tělo působí velmi komplexně. Číňané dokonce tvrdili, že je klíčem k dlouhověkosti. Kromě toho působí také jako přírodní afrodiziakum, prospívá sexuálnímu zdraví, vitalitě i dalším mnoha orgánům lidského těla. Pozitivně působí na zdravou erekci a plodnost. 

Maca peruánská Lepidium meynii nebo Lepidium peruvianum 

je známá i jako peruánský ženšen. Velmi zajímavá bylina, která roste 5000 metrů nad mořem v Jižní Americe. Má vysokou výživovou hodnotu, obsahuje esenciální živiny, a díky tomu prospívá zdravé potenci a plodnosti mužů a zdravé plodnosti i žen. V našem článku si o této léčivce přečtěte více.

Okořenit si svůj milostní život pomocí afrodiziak není vůbec nic špatného. Sáhněte spíše po bylinkách, protože přírodní afrodiziakum je to nejlepší!

Doplňky stravy a bylinky používejte pouze dle návodu výrobce a pokud si nejste jisti, vždy se můžete poradit s našimi lékárníky v Online poradně nebo se svým lékařem.

Veškerá zdravotní, výživová či léčebná tvrzení jsou v rámci legislativy EU výrazně omezena. Při tvorbě článků smíme vycházet pouze ze schválených tvrzení, která uvádí platná legislativa.

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.