Lékárna.cz

Jak na pocení přírodními deodoranty (4. díl) - Zázvor a limetka pro lepší pocit

Deodorant používám v létě ráda - cítím se s ním líp a určitě mi nesmí chybět v kabelce. Naučila jsem se používat jen ty přírodní a měla jsem velké dilema, který ze široké nabídky otestovat. Nakonec mi padl do oka klasický roll-on značky laSaponaria.

Jak na pocení přírodními deodoranty (4. díl) - Zázvor a limetka pro lepší pocit
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Konzistence

Ta mě tedy hodně překvapila! Čekala jsem klasický gel, ale když jsem ho poprvé aplikovala v podpaží, byl skoro tekutý! Deodorant je opravdu hodně lehký, nechává pokožku hezky dýchat a neblokuje pocení. Kulička se nezasekává, dá se s ní pěkně manipulovat a s nanášením není žádný problém. Možná vám bude po aplikaci připadat příliš "vodový", ale stačí chvilku počkat než se vstřebá a pak už je všechno v pohodě.

Vůně

Vůně je slabounká, hodně nevýrazná - ze všech přírodních složek, které obsahuje, jsem z ní nejvíc cítila zázvor a tea tree. 

Obal

Klasický roll-on se šroubovacím víčkem standardním objemu 50ml se vejde pěkně do ruky a dá se s ním jednoduše manipulovat. Ostře zelená kulička roll-onu k sobě přitahuje docela pozornost a je vidět i pes průhledné víčko. K výrobě používá výrobce z větší části recyklované nebo bio plasty.

Složení

Je 100% přírodní a v bio kvalitě. Obsahuje:

  • Zázvor má dezinfekční účinky a prokrvuje pokožku.
  • Šalvěj je známá pro své protizánětlivé účinky.
  • Citrón dodává svěžest a příjemnou vůni.
  • Tea tree posiluje imunitu, dezinfikuje a čistí.
  • Aloe Vera disponuje hydratačním, chladicím a zároveň uklidňujícím účinkem. Obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a aminokyselin a dodává tak pokožce vlhkost a energii.
  • Lopuch má výrazný baktericidní a fungicidní účinek, v deodorantu proto skvěle bojuje proti bakteriím, které jsou zodpovědné za zápach při pocení.

Pro koho se hodí a jak dlouho vydrží

Určitě se bude líbit těm ženám, které nemají rády příliš výrazné vůně - je opravdu jemný a jeho vůně nemusí každému sedět. 

Jak dlouho vydrží záleží na tom, jak často ho budete používat. Já ho kromě ranní aplikace nosila s sebou i v batohu nebo kabelce a pokud jsem měla pocit, že se potím trochu víc, použila jsem ho. Pokud ho ale budete používat třeba jen 1x denně, určitě vám vydrží dlouho - měsíc až dva. 

Výsledek testu a doporučení

Když jsem přemýšlela o výhodách mého nového pomocníka, přišla jsem na tyhle: 

  • Jemná vůně
  • Hezký a praktický design obalu
  • Lehce se nanáší
  • Nebarví prádlo
  • Po zaschnutí nelepí, vůbec ho  v podpaží necítíte

Rozhodla jsem se ho koupit kamarádkám jako dárek - letos spolu totiž vyrážíme na dovolenou, takže ho určitě užijeme :-)

O produktu

La Saponaria - Deodorant roll-on osvěžující s citrónem

Receptura namíchaná z výtažků ze zázvoru, šalvěje, citrónu a esenciálního oleje tea tree nechává pokožku dýchat, neblokuje pocení, ale neutralizuje nepříjemný zápach. Aloe vera pak dodává citlivé kůži v podpaží potřebnou hydrataci a ochranu. Deodorant je vhodný pro všechny typy pokožky, i ty nejcitlivější a můžete ho bez obav z podráždění použít také po holení. Ve složení nenajdete ani stopu po nežádoucích solích hliníku ani alkoholu.Deodorant je krásně ovoněný směsí esenciálních olejů a rostlinných výtažků a neobsahuje žádné syntetické vůně.

Jak na pocení přírodními deodoranty

Přečtěte si i další díly našeho seriálu:

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.