Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Řepové karbanátky se žlutou rýží

Že karbanátky nemusí být jenom z masa je známá věc. Někdy se dělají ze zeleniny, jindy z luštěnin… tentokrát můžete vyzkoušet karbanátky z obojího - z červené řepy a z červené čočky. Jejich skvělá chuť vás mile překvapí a zároveň dodáte tělu spoustu vitamínů a minerálů. Výborné jsou jenom tak s lehkým jarním salátkem a nebo se žlutou kokosovou rýží.

Zdravé vaření: Řepové karbanátky se žlutou rýží
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Pokud chcete tělu dodat dostatek bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny, sáhněte po červené čočce. Nemusíte se bát, že byste po jídle byli nafouknutí jako balón, červená čočka totiž nenadýmá. Další výhodou je nízký glykemický index, takže vám po ní jen tak nevyhládne. A když červenou čočku spojíte s červenou řepou, určitě nešlápnete vedle. Jak tedy připravit karbanátky z těchto dvou surovin?

Co budete potřebovat (na 2 porce)

Postup

Nejlépe uděláte, když s přípravou začnete už den předem a to tím, že si červenou čočku namočíte. Nebudete ji pak muset vařit a zachová si více živin. Jestli na to však zapomenete, nic se neděje, stačí ji krátce povařit ve vodě.

U vaření začněte s rýží. Než se vám dovaří, stihnete usmažit i karbanátky. V kokosovém mléce orestujte rýži, po chvíli přidejte půl lžičky kurkumy a zalejte vařící vodou. Osolte tak, jak máte rádi a nechte dusit na nejslabším plameni do změknutí. Mezi tím nastrouhejte na jemném struhadle červenou řepu, přidejte na drobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek, namočenou nebo povařenou červenou čočku, ovesné vločky, mouku, vejce, sůl a koření. Jestli máte možnost přidat čerstvé bylinky, je to bod navíc pro vaše chuťové buňky. Z takové směsi vytvarujte v rukou kuličky, které na rozpálené pánvi trochu rozplácnete a na troše olivového oleje osmažíte do křupava. Je to rychlovka, která vám prostě zachutná!

A proč žlutá rýže? Nejen pro to, že je to stylovější :-) Rýže získala svou krásnou žlutou barvu díky kurkumě. A ta se přidává do jídla nejen pro svou orientální chuť, ale také pro své pozitivní účinky na trávení a prokrvení organismu. Zima vám po ní určitě nebude.

25. duben 2018
Navštivte související produktové kategorie
Luštěniny Rýže Bio potraviny

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.