Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Čokoládová pěna z avokáda

Zdravé vaření: Čokoládová pěna z avokáda

S určitými svátky máme spojené mlsání. A je to tak v pořádku. Je totiž fajn se sejít s rodinou a přáteli a společně pojíst něco dobrého. Pokud se tedy o Velikonocích chystáte pohostit u vás doma své nejbližší, do svého menu můžete zapojit jeden rychlý recept na něco sladkého. A možná také oceníte, že je v něm zakomponovaná jedna velikonoční tradice – že na Zelený čtvrtek bychom měli sníst něco zeleného, abychom si udrželi pevné zdraví po celý rok – ačkoliv to tak totiž nevypadá, v této pěně se ukrývá jedno celé avokádo. A pokud by náhodou byla tato tradice jen pověrou, pak pravidelnou konzumací avokáda můžete ke svému zdraví velkou měrou přispět samy.

Zdravé vaření: Čokoládová pěna z avokáda

Tento recept je opravdu rychlovka, proto se rovnou pustíme do přípravy. Na čokokoládovou pěnu pro dva budete potřebovat následující:

  • 1 banán
  • 1 zralé avokádo
  • 55 g čokolády 
  • datlový sirup

...a na ozdobu:

  • kokosové chipsy
  • mrazem sušené jahody

Pusťte se do mixování. Nejprve rozmixujte banán s avokádem a poté k nim přilijte čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Zapojení datlového sirupu a jeho množství je pak na vás. Čokoládovou pěnu dejte do lednice a před podáváním nazdobte na sucho opraženými kokosovými chipsy a plátky jahod. Mrazem sušené ovoce doporučuji mít doma přesně pro tyto případy, nemusíte tak rychle shánět to čerstvé. Krásně se rozplyne na jazyku (nevylámete si o něj zuby jako o klasicky sušené plátky ovoce), na kterém zanechá intenzivní chuť. 

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám
Chat - poradíme vám