Oblíbené položky

Úvodní strana » Zdravá výživa a hubnutí » Bio potraviny » Bio směsi na chléb

Bio směsi na chléb

Jen málo pocitů zažitých v kuchyni je hezčích, než když z trouby vytáhnete svůj vlastní čerstvě upečený a ještě teplý chléb. Pokud máte strach, že to sami nezvládnete, nebo válčíte s bezlepkovou dietou (protože přiznejme si to, upéct cokoli pevného, jedlého a esteticky pěkného z bezlepkové mouky není nic snadného), bez obav se spolehněte na směsi na chléb

Jak upéct takový domácí chleba?

Nebojte, není to nic složitého. Pokud disponujete zázrakem moderní doby zvaným domácí pekárna, ušetříte si námahu i čas. Pekárna také sama odhadne dobu pečení a vaší největší starostí bude správný poměr ingrediencí a snaha se nepopálit při nedočkavém ochutnávání té dobroty. V běžné troubě to tak snadno nepůjde, ale ani tady na postupu není co zkazit. Jen se o to budete muset trochu víc zasadit (ale samozřejmě, o to víc se v případě úspěchu můžete chlubit): 

Těsto připravíte sami a pak ho jen necháte vykynout, co nejúhledněji naaranžujete do formy nebo na plech do vhodného tvaru, a čekáte na výsledek. Svůj vlastní, jedinečný výtvor si vychutnáte mnohonásobně více než chléb z obchodu!

Fantazii se samozřejmě žádné meze nekladou, takže nemusíte péct zdaleka jen ten nudný kulatý pecen chleba, ale můžete si bez obav vytvořit i slunečnicové kostky, minibagetky nebo houstičky. Pro ozvláštnění ponořte těsto do semínek dle vlastní libosti, nebo do něj schovejte kousek oříšku či nějakou tu mandli. Ohromíte nejen svoje chuťové buňky, ale i celé široké okolí.

Na jakém druhu chleba si můžete pochutnat?

Obyčejný světlý chléb, tmavý, semínkový, slunečnicový, pohankový – stačí si jen vybrat! My vám doporučujeme BIO směs, složenou z rýžové a pohankové mouky, kukuřičného škrobu a výborného chlebového koření (bezlepkovost je tedy samozřejmostí).

Pokračovat

Nejprodávanější v kategorii


Načítám
Cena (Kč):

Značka

Druh zboží

Klíčová vlastnost

Určeno na

Neobsahuje

Jednotkové množství

  • NOMINAL Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500 g

    NOMINAL Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Chléb Pro zdraví... z celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který byl v r. 2008 oceněn na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima v kategorii TRENDY. Složení směsi Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření. Výživové hodnoty na 100g Energie 1425kJ/337 kcal, Bílkoviny 7,2g, Sacharidy 68g, z toho cukry 3,8g, Tuky 1,7g, NMK 0,3g, Vláknina 10,5g, Sodík Max. 0,8g. Suroviny 500 g směs 440 ml(g) vody 20 ml oleje 13 g čerstvého droždí Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic. Postup pro pečení v běžné troubě Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí. Slunečnicové bulky Vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min. Rustikální kostky Těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min. Balení obsahuje: 500 g

    54 Kč -28% 75 Kč

  • Směs na bezlepkový chléb tmavý 500 g

    Směs na bezlepkový chléb tmavý 500 g

    Akce

    skladem 1 - 2 ks

    Minimální trvanlivost do data uvedeného na přídavné etiketě. Hmotnost : 500 g ( - 3 % ) Složení : bezlepková směs ( pšeničný škrob deproteinovaný - vhodný pro bezlepkovou dietu, lupinová mouka LP 20,dextroza,guarová mouka E 412 zahušťovadlo,emulgátor lecitin,kyselina citrónová E 330,kyselina askorbová E 300), jablečná vláknina,sůl s jodem. 100 g výrobku průměrně obsahuje : energetická hodnota 1 350 kJ ( 322 kcal ), bílkoviny 3,11 g, sacharidy 72,7 g, tuky 1,64 g Obsah gliadinu je 2,36 mg / 100 g sušiny Přibaleno 10 g instantního droždí. Návod k přípravě tmavého chleba bezlepkového V přístroji Backmeister - 450-480 ml studené vody,500 g směsi a 10g droždí (přiložený balíček ) nasypat do mísící nádoby, nastavit program ¨Schnell ¨a spustit dle návodu. Chléb je upečený za 160 minut. Klasická příprava - 400-450 ml studené vody,500 g směsi a 10 g droždí ( přiložený balíček) mísit ručně nebo šlehačem 10 minut dohladka. Těsto nechat 20 minut kynout ,pak přehnětat, vložit do olejem vymazané formy a nechat kynout v teple cca 1 hodinu.Pečeme při teplotě 200 °C 60- 70 minut.

    54 Kč -22% 69 Kč

  • NUTRIFREE Směs na přípravu bezlepkového chleba 500 g

    skladem 3 - 5 ks

    Chléb je připravený k upečení za pár minut! Složení Kukuřičný škrob, rýžová mouka, pohanková mouka, tapiokový škrob, cukr, rostlinná vláknina, sůl, zahušťovadla: guarová mouka a xanthanová guma. Může obsahovat stopy lupiny. Bez lepku, bez pšeničného škrobu, bez sóji, bez mléka, bez vajec. Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku   Energetická hodnota 326 Kcal   1367 Kj Bílkoviny 3,7 g Sacharidy 76,4 g z toho cukry 2,6 g Tuky 0,7 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g Vláknina 8,2 g Sodík 0,7 g

    66 Kč -14% 77 Kč

  • WOLFBERRY Karob svatojánský chléb BIO 400 g

    skladem > 5 ks

    Trápí vás alergie na čokoládu? Snažíte se jíst zdravěji nebo shodit pár kil? Pak vás karob jistě zaujme. Je to dokonalá pochutina, má 3x vyšší obsah vápníku než kakao, o 1/3 méně kalorií a 17x méně tuku, prostě ideální do všech dezertů, moučníků, zmrzlin, pudinků, nápojů i pohárů. Karob se vyrábí z lusků středomořského stromu rohovníku. Možná, že jste se setkali také s názvy jako svatojánský chléb nebo chlebovník. Z lusků tohoto stromu se vyberou semena a lusky se pak rozemelou na jemný prášek.  Karob je zdravější, méně tučné a více sladké kakao Svatojánský chléb je velmi podobný kakau. Obsahuje 1/3 kalorií kakaa a 17x méně tuku. Karob můžete používat jako kakao, jen je zdravější a přesto více sladký. Obsahuje řadu prospěšných vitamínů a prvků. Wolfberry karob je v nejvyšší BIO kvalitě. Karob oproti kakau obsahuje daleko méně tuků. Zato však obsahuje více sacharidů, proto je sám o sobě sladký, takže pokrmy s karobem není třeba vůbec doslazovat. Karob obsahuje velký podíl vitamínů skupiny B, minerálních látek (draslík, hořčík, vápník) a stopových prvků (železo, mangan, nikl, chrom, měď), dále vlákninu, pektin a lignin. Naopak neobsahuje teobromin, a proto je vhodný i pro alergiky. Kakau se chuťově velmi podobá, jen je trochu světlejší barvy. Wolfberry karob pochází z ekologicky kontrolovaného zemědělství a je v BIO kvalitě. Recenze zákazníka „Karob je chutné zpestření v naší kuchyni. Používáme ho místo granka, je to určitě zdravější a děti rozdíl nepoznají a já jsem v klidu, že mlsají zdravěji.“ Složení: rozemletý lusk a dužnina plodu karobu. Země původu: Řecko. 

    66 Kč

  • Bezlepkový chléb světlý 500g Labeta

    skladem do 24 hodin

    Balení obsahuje kromě směsi na chléb též instantní droždí. Příprava možná i v domácí pekárně. Návod na přípravu: Oba dva sáčky smícháme, přidáme 4 g sušeného nebo 10 g čerstvého droždí a 450 - 500 ml vlažné vody. Vařečkou v míse vypracujeme těsto (ne rukama), vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebičkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60-75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170-180° C asi 60 minut. Příprava v domácí pekárně: Do pekárny nalejeme 450-500 ml vlažné vody, vsypeme směs na chléb a na směs nasypeme sušené droždí. Pro pečení v domácí pekárně ĚTA použijeme program Sprint. Doba přípravy chleba včetně míchání, kynutí a pečení trvá asi 2 hod. Složení Bramborový škrob, rýžová mouka, sójová mouka, kukuřičná mouka, bramborové vločky, zahušťovadlo guar, jedlá sůl do 2,5%, kmín, cukr, sójový lecitin, rostlinný olej, kyselina askorbová, kyselina citrónová.

    39 Kč -11% 44 Kč

  • BIOVEGAN BIO Kvásek špaldový sušený 30 g Doplněk stravy

    BIOVEGAN BIO Kvásek špaldový sušený 30 g

    Akce

    skladem > 5 ks

    Složení mleté celé zrno pšenice špalda* startovací kultura Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice a sójových bobů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 511 kJ / 357 kcal Tuky: 2,2 g z toho mastné kyseliny: 0,4 g Sacharidy: 65,0 g z toho cukry: 0,8 g Vláknina: 8,7 g Bílkoviny: 15,0 g Sůl: 0,01 g Alergeny Lepek Skladování Skladujte na suchém místě a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.

    32 Kč -30% 46 Kč

  • Kvásek celozrnný žitný sušený BIO 125g

    3 dny

    Popis: Vhodné pro jednoduchou a rychlou přípravu na pečení domácího chleba či housek. Složení: kvašená žitná celozrnná moukaHmotnost: 125gZemě původu: Německo

    46 Kč

  • Chlebové koření celé bio 50g

    3 dny

    Složení kmín bio, koriandr bio, fenykl bio Informace o produktu Chlebové koření - ,,tradičně a nezaměnitelně" všechna tradiční koření na chleba jsou v chlebovém koření od Sonnentoru obsažena. Ten, kdo touží po něčem neobvyklém a chce svému chlebu propůjčit osobitý ráz, může jej navíc zjemnit jiným kořením, jako je anýz, kardamon, mák nebo černý kmín. Chlebové koření je určeno pro všechny druhy chleba. Koření se hrubě nasekané nebo rozdrcené zapracuje do těsta (5 g na 1 kg mouky)

    52 Kč

  • Fenykl celý bio 40g

    3 dny

    Složení fenykl celý bio Informace o produktu Fenykl - ,,sladké koření na chleba" Selský chléb bez fenyklu si ani neumíme představit: sladce-aromatická semínka dávají tmavému chlebu a pečivu jeho nezaměnitelnou chuť. Ale fenykl umí mnohem víc než pouze aromatizovat chléb. Použijete-li jej v kombinaci s tučnou rybou jako je losos, makrela nebo sleď a čerstvou limetkovou nebo citronovou šťávou, vznikne chuť, která gurmány v sekundě přenese ke stolu v Toskánsku. S rozdrcenými semínky se v létě dají vykouzlit chutné salátové drezinky, v zimě se výborně hodí k prohřívajícím jehněčím pokrmům. Semínka fenyklu se ale objevují také v různých curry směsích. A: dají se také nakličovat - klíčky dochutí každý zelený salát. Tip: Před použitím se semínka doporučují opražit na pánvi bez tuku, aby je bylo následně možné rozdrtit v hmoždíři. Tak vynikne nejlépe jeho jemně nasládlé aroma.

    49 Kč

Nejprodávanější značky

Akční nabídka do vaší schránky

Výhodné nabídky nemusíte hledat, pošleme vám je e-mailem.

Zkuste to, odhlásit se koneckonců můžete kdykoli.

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám