V kuchyni využijeme jasmínovou rýži natural BIO do salátů, polévek,…
59 Kč
Dopřejte si u sledování filmu zdravou a doma vyrobenou pochoutku..…
32 Kč
Dvouporcový kuskus se sušenými rajčaty a italskými bylinkami, je…
60 Kč
Rýže Basmati je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a vhodná pro…
599 Kč
Červené fazole jsou charakteristické svou výraznou chutí a větší…
69 Kč
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu.
59 Kč
Jasmínová rýže je bezlepková potravina pěstovaná zejména v oblasti…
599 Kč
Bílé fazole ve slaném nálevu jsou vynikajícím řešením pro ty, kterým…
47 Kč
Přirozeně bezlepkové jáhly, které vznikají z prosa odstraněním…
325 Kč 299 Kč -8 %
Semínka quinoa v BIO kvalitě, které představují hodnotný zdroj…
96 Kč
Klasické italské risotto je krémové konzistence a jemné chuti, které…
82 Kč
Fazole ve slaném nálevu vhodné k okamžité přípravě čerstvých salátů,…
45 Kč
Přirozeně bezlepková potravina, velmi snadná na přípravu a lehce…
56 Kč
Nejdrobnější druh čočky s příjemnou jemnou chutí moře do každého…
Bio rýže, oblininy a luštěniny se pěstují bez působení chemických látek a pocházejí z ekologického zemědělství. Do bio obilninových výrobků se nepřidávají umělé konzervanty, dochucovadla a ani "éčka". Patří sem špalda, jáhly, bulgur, ovesné vločky, quinoa, červená čočka, amarant a další oblíbené výrobky, které najdete u nás napříč značkami, a to včetně českých Country Life a Allnature.
Jáhly (kuličky z prosa setého) vlastně nejsou ničím novým, společně s kroupami totiž vždy patřily do staročeské kuchyně. Jedná se o bezlepkovou obilninu vhodnou pro celiaky a ty, kteří trpí alergií na lepek.
Existují různé druhy bulguru - nejčastěji je ale namáčeným, usušeným a nasekaným produktem pšenice. Bulgur je předvařený, a proto jeho příprava zabere jen chvilku. Pokud byste ve svém jídelníčku rádi nahradili rýži, bulgur je k tomu jako stvořený. Chutný je ale jak teplý, tak i studený.
Kuskus (jinak také Cous Cous) je krupičkou z ječmene, prosa nebo pšenice. Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí ho jen zalít vroucí vodou, hladina vody by měla být zhruba 1 cm nad vrstvou kuskusu. Následně je důležité nechat kuskus pod pokličkou nabobtnat.
Pohanka se doporučuje jíst hlavně v chladném období, protože skvěle prohřívá organismus. Nejvíce ji ale ocení cévní systém - obsahuje totiž rutin, který se podílí na jeho pružnosti, navíc je výborným antioxidantem a skvěle podporuje funkci vitaminu C v našem těle.
Pokud k přípravě pokrmů zvolíte drobounké kuličky (velikostí podobné kuskusu) amarantu neboli laskavce, neubráníte se tomu, aby byl výsledek vždy mírně křupavý. Zároveň díky této superpotravině vstřebáte velké množství bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitaminů.
Kategorii Bio rýže, obilniny a luštěniny najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk
Nejdříve se musíte přihlásit.