Karob známý jako svatojánský chléb můžete používat všude tam, kde se používá kakao. Karob je velice chutný a je zdravější a méně kalorický než kakao.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Karob (Ceratonia silika), který můžete znát i jako svatojánský chléb, chlebovník, případně rohovník, je stálezelený strom dorůstající do výšky 15 - 17 m. Jeho zralé plody jsou asi 30 cm dlouhé lusky, které obsahují 4 - 10 semen. Z lusků se drcením a vymíláním získává karobová moučka, která je výbornou alternativou kakaa.
Rozemletý lusk a dužnina plodu karobu.
Nutriční hodnoty ve 100 g, Energie. 1011 kJ/241 kcal; Tuky: 0,7 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g; Sacharidy: 49 g – z toho cukry 40,5 g; Bílkoviny: 4,6 g; Sůl: 0,09 g; Vláknina: 10,0 g.
Vitamíny a minerály ve 100 g, Vápník: 348 mg; Železo: 2,94 mg; Hořčík: 54 mg; Fosfor: 79 mg; Draslík: 827 mg; Sodík: 35 mg; Zinek: 0,92 mg; Vitamin C: 0,2 mg; Thiamin: 0,053 mg; Riboflavin:0,461 mg; Niacin: 1,897 mg; Vitamín B6: 0,366 mg; Kyselina listová: 29 ug; Vitamin A: 14 IU; Vitamin E (alfa-tokoferol): 0,63 mg.
Itálie.
Karob dokáže plně nahradit kakao, je výborný v mléku, kaších, pudincích. Můžete ho přidávat do buchet, cukroví, zákusků, zmrzlin a dalších dezertů.
Uschovávejte mimo dosha dětí.
Obsah balení 400 gramů.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.