Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Zeleninové lasagne

Připravovat těstoviny je radost! S různými druhy a tvary těstovin totiž můžete experimentovat do aleluja. Je to druh pokrmu, který je rychle hotový a zároveň je výtečnou pochoutkou. Těstovin se nemusíte vzdávat ani s alergií na lepek, dnes už je můžete pořídit také v bezlepkové podobě.

Zdravé vaření: Zeleninové lasagne
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Společně se na různé recepty z těstovin podíváme ještě mnohokrát, nyní si ale uvaříme lasagne. Nejznámějším způsobem přípravy lasagní jsou zřejmě Lasagne alla Bolognese. Jejich příprava je tradiční a poměrně jasně daná. Pokud ale vaší metou není dosáhnout kvalit pravé italské kuchyně, nebojte se a těstoviny si připravte podle své chuti a třeba také z toho, co zrovna najdete doma. Na takové zeleninové lasagne toho ani příliš nepotřebujete. 

Co budete potřebovat (2-3 porce)

  • 250 g lasagní
  • 3 žampiony
  • 1 menší cuketa
  • 3 rajčata
  • 1-2 bílé papriky
  • 1/2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • provensálské koření + sůl
  • olivový olej
  • 2-3 lžíce rajčatového protlaku
  • smetana na zjemnění chuti
  • 150 g tvrdého sýra typu eidam 

Postup

Na olivovém oleji si osmahněte nakrájenou cibulku a česnek a až zezlátnou, přidejte žampióny a vše osmahněte ještě společně. Pak už můžete přidat zbytek na kousky nakrájené zeleniny. Podlijte zhruba 1 decilitrem vody, osolte a ochuťte špetkou zeleninového bujónu a provensálským kořením. Vše duste, dokud zelenina nezměkne, poté přidejte rajčatový protlak a trochu smetany (např. 3 lžíce), aby se tím omáčka zjemnila.

A pak nezbývá než vrstvit. Na dno zapékací mísy kápněte několik kapek olivového oleje a dávejte vždy jednu vrstvu lasagní a na tu zeleninu se šťávou. Na vrch nasypte nastrouhaný sýr a vše zapékejte v troubě na 200 °C po dobu 35 až 45 minut. 

22. listopad 2016
Navštivte související produktové kategorie
Olivový olej Diety a hubnutí Bio potraviny

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.