Lékárna.cz

HEERA Badyán celý 50 g

HEERA Badyán celý 50 g HEERA Badyán celý 50 g

Badyán je plodem stálezeleného stromu badyáníku pravého a jeho původ je v jižní Číně a Vietnamu.

Více informací

Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás v pondělí 6. 5.

88 Kč (1,76 Kč/g)
Doprava domů od 59 Kč 97 % spokojených zákazníků

Potřebuji poradit

88 Kč

Přidejte ještě

Do košíku
Do košíku

HEERA Badyán celý 50 g

Badyán je spolu s hřebíčkem, fenyklem, bílým pepřem a skořicí součástí koření pěti vůní, které se používá na pečené maso, ryby, zeleninu či jen tak na rýži. Samotný badyán se přidává do hruškových a jablečných kompotů, švestkových povidel, ale i do perníku, sladkého pečiva či sušenek.

Výhody produktu

  • Vhodné pro vegany.
  • Vhodné jako přísada na vaření a na pečení.

Složení produktu

  • Obsahuje badyán celý.
  • Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 1606 kJ/ 384 kcal, tuky 16 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g, sacharidy 50 g z toho cukry 2,2 g, bílkoviny 17,6 g, soli 0,04 g.

Doporučené použití

Své využití najde i v různých marinádách či v omáčkách. Badyán můžete též využít k aromatizaci čaje či svařáku. Ve vietnamské kuchyni se používá do známé polévky pho. Badyán si velmi dobře rozumí s chilli. V indické kuchyni se badyán často používá do aromatických pokrmů z rýže s masem, brambory nebo jen kořeněnou masalou. Často se kombinuje s hřebíčkem, skořicí a kardamomem, se kterými vytváří velmi intenzivní unikátní vůni a chuť.

Důležitá upozornění

Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obale.

Množství v balení

Balení obsahuje 50 g.

HEERA Badyán celý 50 g

100 %
Hodnotil: 1 zákazník
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Informace o produktu

Výrobce:
Značka:
Kód výrobku:
496378
Kód EAN:
5031416220077
Držitel rozhodnutí:
Země původu:
Vietnam
HEERA Badyán celý 50 g můžete zakoupit i v našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk.

Mohlo by vás zajímat

Do košíku
Do košíku

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.