Badyán je plodem stálezeleného stromu badyáníku pravého a jeho původ je v jižní Číně a Vietnamu.
Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás v pondělí 6. 5.
Badyán je spolu s hřebíčkem, fenyklem, bílým pepřem a skořicí součástí koření pěti vůní, které se používá na pečené maso, ryby, zeleninu či jen tak na rýži. Samotný badyán se přidává do hruškových a jablečných kompotů, švestkových povidel, ale i do perníku, sladkého pečiva či sušenek.
Své využití najde i v různých marinádách či v omáčkách. Badyán můžete též využít k aromatizaci čaje či svařáku. Ve vietnamské kuchyni se používá do známé polévky pho. Badyán si velmi dobře rozumí s chilli. V indické kuchyni se badyán často používá do aromatických pokrmů z rýže s masem, brambory nebo jen kořeněnou masalou. Často se kombinuje s hřebíčkem, skořicí a kardamomem, se kterými vytváří velmi intenzivní unikátní vůni a chuť.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obale.
Balení obsahuje 50 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.